FOTO | Inundații în mai multe localități din județ. 150 de persoane evacuate

În această dimineață, mai multe localități din zona Rătești sunt inundate, în urma ploilor abundente. 150 de persoane, evacuate din locuințe.

INHGA a emis o avertizare Cod roșu în județul Satu Mare. Hidrologii avertizează că vor fi depășite cotele de pericol în bazinul hidrografic Maria, un afluent al Crasnei. 

Hidrologii avertizează că, urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se vor produce în continuare scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinele hidrografice: Maria (afluent al Crasnei), județul Satu Mare.

Hidrologii au emis și un Cod galben, tot din cauza precipitațiilor abundente valabil pentru intervalul 13.05.2021 ora 02:35 – 13.05.2021 ora 10:00.

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă în zona înaltă montană şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice:   Someș bazin aval S.H Răstoci, Crasna – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior,  judeţele Maramureș, Sălaj, Satu – Mare.

Conform ISU: ”La ora 01:11 - au intervenit 10 subofiteri cu o autospeciala de primă intervenție și comandă, 2 motopompe de capacitate mare  și o barcă pneumatică pentru evacuarea apei din mai multe curți inundate. La ora 01:19- pompierii voluntari au intervenit  în localitatea Socond la un pod provizoriu distrus de viitură, La ora 05:02 -1 ofițer și 5 subofiteri au intervenit cu două autospeciale de primă intervenție și comandă dotate cu o motopompa de capacitate mare, la Hurezu Mare (pompierii au evacuat 3 copii, 4 Adulți, un câine și o pisică) aproximativ 20 de case inundate, La ora 06:00: se intervine la Ratesti, 2 ofițeri și 16 subofiteri  cu doua motopompe remarcabile, o autospeciala de prima intervenție și comanda și un autocamion de intervenție. Persoanele se evacuează și se relochează la căminul cultural”.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii