Imprimă această pagină

Oficial | Guvernul a aprobat minivacanța de 1 Decembrie. Ziua de 29 noiembrie, liberă

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat vineri, la începutul ședinței de guvern, că Executivul va adoptat proiectul prin care ziua de luni, 29 noiembrie, va fi declarată zi liberă, astfel încât să fie realizată o punte cu zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie.

”Două mențiuni legate de proiectul celei de a doua hotărâri și anume că pe data de 29 va fi zi liberă. Sunt o serie de prevederi care vizează întreprinderile și unitățile cu foc continuu pentru asigurarea continuității. Ținând cont de faptul că urmează rectificarea de buget, consider că e necesar ca minstrul Finanțelor și ceilalți miniștri care consideră că vor avea implicații modificările la buget să își asigure continuitatea de lucru astfel încât să nu întârziem modul în care se asigură partea de continuitate în procesul de asigurare a fondurilor”, a transmis premierul.

Prevederile actului normativ nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza procesului de producţie sau specificului activităţii, şi nici magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în ziua de 29 noiembrie sau participanţilor în aceste procese. De asemenea, la solicitarea justificată a conducătorului instituţiei sau autorităţii publice, prevederea potrivit căreia ziua de 29 noiembrie este zi liberă ar putea să nu se aplice”, se menţionează în comunicat.

Potrivit documentului aprobat de Guvern, prin centrala Ministerului Finanţelor se vor efectua operaţiuni de încasări şi plăţi, operaţiuni de plăţi privind serviciul datoriei publice, precum şi eventualele operaţiuni de debitare dispuse de Comisia Europeană din contul de resurse proprii în lei deschis la Trezoreria Statului.

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii