60 de persoane din aviație vor fi prezente mâine la Satu Mare la lansarea primului proiect finanțat de programul HUSKROUA care implică aviația

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Mâine are loc lansarea proiectului “Carpathian Small Aviation”– noi abordări pentru mobilitatea persoanelor și bunurilor în regiunea Carpatică, eveniment care va avea loc de la ora 13.00, la Hotel Aurora din Satu Mare. 

Este primul proiect finanțat de programul HUSKROUA care implică aviația și vor fi prezente peste 60 de persoane din aviație, dezvoltare regională și administrație atât din țară, cât și din străinătate. 
Proiectul “Carpathian Small Aviation – new approaches for mobility of persons and goods in Carpathian region” (“Carpathian Small Aviation – noi abordări pentru mobilitatea persoanelor și a mărfurilor în regiunea Carpaților”) este finanțat de Uniunea Europeană prin Instrumentul European de Vecinătate din cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră ENI CBC “Ungaria-Slovacia-România-Ucraina 2014-2020 (www.huskroua-cbc.eu). 
Liderul de proiect este R.A. Aeroportul Satu Mare, iar partenerii sunt Agenția de Dezvoltarea Regională “Transcarpathia" și Asociația Internațională a Instituțiilor de Dezvoltare Regională din Ucraina, Agenția de Dezvoltare Regională din Ungaria și Agenția de Inovare Regională din Slovacia. 
Proiectul are o durată de 24 de luni și se derulează în perioada 29.11.2021 - 28.11.2023.
Bugetul total al proiectului este de 1.111.108,40 EURO, din care 999.997,56 EURO reprezintă grantul din partea Uniunii Europene.
Proiectul are ca scop îmbunătățirea accesibilității regiunilor, dezvoltarea de rețele și sisteme de comunicare și transport sustenabile și cu impact redus asupra climei, prioritară fiind dezvoltarea infrastructurii de transport pentru a îmbunătăți mobilitatea persoanelor și bunurilor.
Prin activitățile principale ale proiectului, Aeroportul Satu Mare își propune realizarea de investiții prin achiziționarea unor echipamente specifice (utilaj multifuncțional întreținere și curățare pistă și suprafețe de mișcare), dezvoltarea primei platforme de flight-sharing, realizarea primului ghid VFR transnațional cu aeroporturile și aerodromurile din regiunile aferente proiectului, promovarea zborurilor și a aviației generale în cele 4 țări, organizarea de întâlniri în vederea facilității conexiunilor publice pentru aeroporturile mici din zona eligibilă, organizarea unui Miting aviatic în Satu Mare, organizarea primei competiții aviatice cu aterizare în altă țară ca și cea de decolare etc.

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii