Imprimă această pagină

Amenzi în valoare de peste 78.000 lei aplicate de polițiștii sătmăreni de la Protecția Animalelor

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare - Biroul pentru Protecția Animalelor au desfășurat în perioada 01 mai –01 iulie acțiuni de verificare pe raza județului Satu Mare, respectiv comunele Apa, Pișcolt, Lazuri, Odoreu, Culciu cât și în Piața de vechituri din municipiul Satu Mare.

Acțiunile au vizat modul de respectare și îndeplinire a condițiilor de bunăstare în funcție de nevoile etologice, prin asigurarea unui adăpost corespunzător, hrană și apă suficiente, posibilitate de mișcare suficientă, îngrijire și atenție, asistență medical-veterinară, precum șiprevenire, combatere a faptelor de natură penală și contravențională.

În urma activităților întreprinse, polițiștii au aplicat 262 de sancțiuni contravenționale în valoare de 78.100 lei, pentru nerespectarea obligațiilor de microcipare, vaccinare antirabică, sterilizare și bunăstare a animalelor, în baza OUG 155 din 2001, OUG 55 din 2002 și Legea 205 din 2004R.

Totodată, în perioada 24 iunie-17 iulie, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au desfășurat 11 acțiuni. Acestea au constat în identificarea și verificarea condițiilor de sănătate, bunăstare și deținere a animalelor, în cadrul a 104 unități tip stână și tabere de vară, de pe raza județului Satu Mare. 

 

 

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii