Imprimă această pagină

Crescători de animale din Hodod amendați de inspectorii DSVSA Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În această săptămână, conform programului de activitate stabilit, inspectorii DSVSA Satu Mare au efectuat 82 controale în exploatații profesionale și non profesionale din județ.

Au fost verificate exploatații profesionale și non profesionale de animale, condițiile de biosecuritate, zoo igienă și de bunăstare a animalelor, monitorizarea și eliminarea subproduselor improprii consumului uman, existența echipamentelor de protecție, asigurarea unor stocuri de substanțe dezinfectante, dezinsectante și raticide.

În urma acestor controale aufost aplicate opt sancțiuni contravenționale, dintre care trei amenzi contravenționale în valoare totală de 3.600 lei. Au fost amendați cu câte 1.200 lei doi crescători particulari de animale din localitatea Hodod, respectiv un crescător particular de animale din localitatea Giurtelecul Hododului. Cei trei crescătorii nu au avut documentele prevăzute delegislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor în vigoare pentru vânzarea sau înstrăinarea în orice mod a animalelor.

De semenea, inspectorii au mai ”avertizat” cinci crescători particulari din localitățile Atea, Cărășeu, Petea, Doba, Micula Nouă pentru neanunțarea în termen legal a medicului veterinar oficial despre apariția unor evenimente în gospodăriile populației și nedeclararea în termenul legal a produșilor nou obținuți prin fătare.

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii