Imprimă această pagină

MAI modifică regulile concursurilor de angajare și la admiterea în Școlile de Poliție. Norme noi la probele sportive

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ministerul Afacerilor Interne modifică modul de desfășurare a concursurilor de angajare pe posturi vacante și de admitere în școlile de poliție. Urmează a fi introduse noi norme pentru proba sportivă, mai dificile.

Proiectul este în transparență decizională. Actul normativ modifică Ordinului MAI nr. 140/2016 privind activitatea de management resurse umane în unitățile de poliție ale Ministerului Afacerilor Interne. 

DOCUMENTUL poate fi consultat AICI.

Conform proiectului, demersul de modificare a Ordinului este determinat de necesitatea reevaluării unor norme procedurale specifice organizării și desfășurării concursurilor de admitere în instituțiile de învățământ care pregătesc personal pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne, precum și celor organizate în vederea ocupării prin concurs a posturilor vacante de execuție:

  • se modifică traseul practic-aplicativ, fiind reevaluați parametrii de la două obstacole, respectiv:
  • la obstacolul deplasarea în echilibru pe banca de gimnastică, înălțimea stativului pe care se depozitează greutățile a fost modificată de la 1,90 metri la 2,15 metri (măsurată de la sol), respectiv de la 1,60 metri la 1.85 metri (măsurată de la nivelul superior al băncii).
  • la obstacolul Detenta pe verticală, înălțimea la care este suspendată mingea a fost modificată de la 2,55 metri la 2,65 metri.
  • baremul minim a fost modificat de la 3’20” la 3’10”, precum și intervalele de timpi corespunzătoare notelor – de la 3 secunde la 2 secunde;

traseu scoala de politie

Se reevaluează procedura de verificare a comportamentului candidaților la concursurile de admitere la instituțiile de învățământ care formează personal pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne, precum și la concursurile de ocupare a posturilor vacante de execuție. 

În prezent, verificările de specialitate cu privire la persoana candidatului se realizează prin intermediul structurilor de specialitate ale Poliției Române, precum și prin intermediul Serviciului Român de Informații.

 

Admiterea în școlile de poliție: noi reguli la verificarea rezultatelor

Rezultatele comunicate sunt valorificate de compartimentele de resurse umane în nota de cunoaștere. Pentru eficientizarea și simplificarea procedurii de verificare, s-a identificat ca soluție realizarea de către Direcția Generală de Protecție Internă a verificărilor de specialitate și emiterea unui aviz în consecință.

Activitatea de verificare se va finaliza prin întocmirea notei de cunoaștere de către compartimentele de resurse umane, inclusiv prin efectuarea de verificări la structurile de specialitate ale Poliției Române, aspect nemodificat față de procedura în vigoare;

  • secretarul de concurs va avea  obligația de a informa organizațiile sindicale reprezentative cu privire la organizarea și desfășurarea concursului de ocupare a postului vacant;
  • candidatul declarat admis va avea  obligația de a depune documentele care certifică îndeplinirea condiției de aptitudine medicală, la compartimentul cu sarcini de recrutare în maximum 45 de zile de la afișarea/postarea tabelului cu rezultatele finale. Termenul de 45 de zile se aplică și în situația în care oferta de ocupare a postului s-a făcut candidatului clasat pe următorul loc;

Persoanele interesate pot propune modificările și sugestii referitoare la îmbunătățirea procedurii privind admiterea în unitățile de învățământ ale MAI până în 24 septembrie 2022 pe adresele de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau a sindicatului Europol Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii