Imprimă această pagină

Deputatul USR Radu Panait, interesat de numărul spionilor ruși găsiți pe teritoriul României. Așteaptă răspuns de la SRI

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Deputatul USR Radu Panait a adresat Guvernului 19 întrebări și interpelări de la începutul mandatului.

După ce a rezolvat toate problemele cetățenilor municipiului și județului Satu Mare, precum și ale tuturor cetățenilor acestei țări, singura problemă rămasă nerezolvată, care îl chinuie și frământă pe deputatul Panait, e legată de activitatea SRI în domeniul spionajului rusesc, așa cum reiese din datele publicate pe site-ul Camerei Deputaților.
Astfel, în data de 15 martie 2022, acesta a adresat Serviciului Român de Informații o ”întrebare” privind ”Activitatea SRI în domeniul spionajului rusesc”, cu termen de răspuns în 6 aprilie 2022. Nu vă speriați, răspuns nu i s-a dat. 
Întrebările care îl frământă pe Panait și le adresează SRI sunt:
”1. Ce demersuri întreprindeți pentru combaterea spionajului rusesc?
2. Câți spioni ruși au fost găsiți pe teritoriul României în ultimele 12 luni?
3. Ce propuneri aveți pentru Guvern pentru a lupta eficient împotriva spionilor ruși?”
Semnează Radu Panait, deputat USR, care încheie, de altfel, cu rugămintea ca răspunsul să îi fie transmis în scris pe adresa personală de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Știm, v-a umflat râsul. Pare ireal. Dar și trist. Radu Panait, ca și alți parlamentari sătmăreni, nu prea știe cu ce se mănâncă ”slujba” lui. 
Alte întrebări formulate de Panait sunt legate de: ”Rezultatele programului ”Masă Caldă” în județul Satu Mare”, ”Distribuirea pastilelor de iod către populație”, ”Forțele militare ale României”, ”Gradul de utilizare a taloanelor speciale pentru călătorie pentru pensionari, în anul 2021”, ”Performanța învățământului dual în România” sau ”Planul Ministerului Educației pentru promovarea cititului”. 
Nici colegul său de partid, senatorul USR Robert Zob, nu se lasă mai prejos cu natura întrebărilor adresate în folosul sătmărenilor, demne de cel puțin încă un mandat. Dacă nu două. Nu s-a aruncat să formuleze 'nșpe întrebări, doar cinci. Una dintre ele, adresată Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, e extrem de importantă pentru sătmăreni, păcat că a rămas retorică: ”Care este numărul de studenți, în vârstă de cel mult 26 de ani, care sunt angajați în muncă sau care prestează activități în baza unui contract de internship?” 

Ne-am dori ca acest material să fie doar un pamflet.

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii