Imprimă această pagină

Două tinere s-au rătăcit în pădure, în zona Homoroade

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Două tinere aflate în căutare de ciuperci în zona Homoroade – Culmea Codrului s-au pierdut una de alta și s-au afundat în pădure pierzându-și orice punct de reper. 

După apelul 112, cazul a fost preluat de către Salvamont Satu Mare, care cu sprijinul operatorilor STS au reușit localizarea și evacuarea în siguranță pînă în cel mai apropiat sat, de unde au fost recuperate  de către agenții de Poliție care le-au facilitat revenirea la locul unde-și lasaseră mașina. 
”Asigurarea comunicațiilor dintre dispecerul Salvamont și victimă, transmiterea de coordonate GPS au redus efortul material-uman al acțiunii, mai mult au angrenat victimele într-o acțiune constructivă al cărei rezultat a fost ajungerea la loc sigur, înainte de căderea nopții și a declanșării unei furtuni cu averse puternice. O primă condiție pentru reușita unei astfel de acțiuni constă în... telefonul mobil! Evident tehnologia și colaborarea cu operatorii 112 închid acest cerc, aici dorind să evidențiem rolul  STS care a dezvoltat pentru zona montană o rețea specială de telecomunicați, principali  beneficiar fiind salvatorii montani care beneficiază de legături radio chiar și în cele mai dure areale montane. În acest sens, de la începutul lunii octombrie, SPJ Satu Mare dispune de o antenă performantă și un „up data” al repetorului de pe vârful Pietroasa care asigură o acoperire a cca 70% din Munții Gutâi, cca 40% din Munții Oașului si aproximativ 30% din Culmea Codrului. Dacă la începultul colaborării cu STS în 2020,  SPJ Salvamont Satu Mare opera doar cu un repetor, azi beneficiază de trei repetoare, iar în anul care vine vor mai fi montate încă două, în extremitățile montane ale județului astfel fiind acoperiți integral Munții Oașului , Munții Gutâi, inclusiv Culmea Codrului” susțin salvamontiștii sătmăreni.

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii