Percheziții în Satu Mare la traficanții de țigări

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
În cursul zilei de azi, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Poliţiei Județene Satu Mare au desfășurat acțiuni menite să protejeze mediul de afaceri împotriva ilegalităţilor economice.
Astfel, aflându-se în în continuarea cercetărilor efectuate într-un dosar penal, pe parcursul zilei, polițiștii au efectuat trei percheziții domiciliare pe raza județelor Satu Mare si Maramureș, la domiciliile a șase persoane bănuite că ar fi implicate în achiziționarea, deținerea și comercializarea de țigarete netimbrate.
În urma perchezițiilor, au fost indisponibilizate 80 kg tutun, 35 aparate de confecționat țigarete, 136 550 tuburi țigarete, 123 986 foițe țigarete, 22 880 bucăți filtre țigarete precum și sume în bani, respectiv 3 264 000 forinți și 37 000 lei.
Din primele cercetări rezultă că întreaga cantitate de tutun, dar și celelalte bunuri identificate, ar fi fost introduse în țară de către un bărbat de 45 ani din localitatea Tăuții Măgherăuș, județul Maramureș, cu sprijinul celorlalți bănuiți, astfel că față de acesta s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanței, cu propunere de arestare preventivă.
Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate, sau marcate necorespunzator ori cu marcaje false, peste limita legală, faptă prevăzută Codul fiscal.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii