Imprimă această pagină
Romulus Varga, procuror șef al Secției Penale și Criminalistice din cadrul ÎCCJ Foto: Facebook/Romulus Varga

Romulus Varga, procuror șef al Secției Penale și Criminalistice din cadrul ÎCCJ

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 4 ianuarie, decretul privind numirea în funcția de procuror șef al Secției de Urmărire Penală și Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a sătmăreanului Romulus Dan Varga, pe o perioadă de 3 ani.
În temeiul prevederilor art. 94 lit. c) şi ale art. 100 alin. (1) din Constituţia României, republicată, precum şi ale art. 54 alin. (1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, având în vedere propunerea ministrului justiţiei şi avizul favorabil al Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii,
Preşedintele României d e c r e t e a z ă:
Articol unic.
Domnul Romulus-Dan Varga se numeşte în funcţia de procuror şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe o perioadă de 3 ani.
PREŞEDINTELE ROMÂNIEI
KLAUS-WERNER IOHANNIS     
Bucureşti, 4 ianuarie 2017

Sătmăreanul Romulus Varga, procuror criminalist la Parchetul General, cel care a finalizat dosarul Elodia și dosarul accidentului lui Dan Condrea s-a aflat printre procurorii care și-au depus candidatura pentru alegerea membrilor Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).
Romulus Dan Varga a absolvit Colegiul Național „Doamna Stanca” din Satu Mare, iar apoi Facultatea de Drept din cadrul Universității „Tibiscus” din Timișoara în anul 1999. Romulus Dan Varga a urmat mai multe cursuri postuniversitare.
În perioada 2000-2003 acesta a fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei, iar apoi din mai 2003 procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare. În perioada 2006-2007 a îndeplinit funcția de prim-procuror în cadrul Judecătoriei Satu Mare, iar din 2007 până în 2009, a fost detașat la Ministerul Justiției.
Din iulie 2009 și până în vara anului trecut, Romulus Dan Varga a îndeplinit funcția de procuror în cadrul ÎCCJ a României. Din august 2016 a fost delegat procuror șef adjunct în cadrul Secției de Urmărire Penală și Criminalistică a Parchetului de pe lângă ÎCCJ

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii