Imprimă această pagină

Raed Arafat: Situația de la Moftin poate dura și două luni

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
Secretarul de stat Raed Arafat s-a aflat azi în județul Satu Mare pentru a evalua intervenția de la sonda de gaz de la Moftin.
Acesta a precizat că situația de la Moftin ar putea dura chiar și două luni.
Alături de Raed Arafat, la conferința de presă desfășurată azi la sediul Primăriei Moftin au participat și col. Marian Daniel Dragne, inspector general al IGSU, Darius Filip, prefectul județului Satu Mare, reprezentanții companiei Serinus Energy și specialiști în controlul sondelor. Aceștia au prezentat toate acțiunile întreprinse până în prezent și măsurile ce urmează a fi adoptate.
Cei prezenți au dat asigurări privind inexistența riscului pentru cetățenii comunei. A fost explicat din punct de vedere tehnic, faptul că zgomotul produs, așa zisele ”explozii” sunt fenomene normale, care în ciuda faptului că produc neplăceri nu reprezintă un pericol.
Obiectivul prioritar în acest moment este de a asigura o intervenție în siguranță, pentru a nu periclita personalul prezent la fața locului. S-a precizat faptul că este o misiune de durată și nu se dorește urgentarea finalizării situației în detrimentul siguranței.
În cea de-a zecea zi de la izbucnirea incendiului, pe amplasamentul sondei de gaz, operațiunile de secționare a corpului sondei de extragere a resturilor/bucăților rezultate din focar sunt în plină desfășurare.
Pompierii acționează pentru asigurarea măsurilor de protecție a echipamentelor și a personalului care intervine, prin răcirea zonei.
Astăzi, la ora 18:00, va avea loc o nouă întâlnire cu cetățenii din comună pentru a le fi prezentată situația actuală.

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii