Imprimă această pagină

Kereskenyi Gabor: ”Marile proiecte de modernizare a municipiului Satu Mare, mai scumpe cu până la 35%”

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Marile proiecte de modernizare din Satu Mare au valori mai mari cu sume cuprinse între 20 şi 35%.

Este vorba despre modernizarea Centrului Nou și Vechi, construirea unei pasarele peste râul Someş, modernizarea zonei lacului Cubic, crearea de piste de biciclişti şi a unui sistem de închiriat biciclete.

Primarul Kereskenyi Gabor susține că s-a ajuns aici din cauza introducerii salariului minim în domeniul construcţiilor, ceea ce a necesitat ”reactualizarea devizelor aferente acestor proiecte”, a spus Kereskenyi.

”Din cauza introducerii salariului minim în domeniul construcţiilor a fost nevoie să reactualizăm devizele aferente acestor proiecte. Având girul Consiliului Local, în cel mai scurt timp relansăm licitaţiile pentru proiectele europene. Au fost lansate licitaţii pentru o mare parte din aceste proiecte, însă, din păcate, din cauza acestor modificări legislative nu s-au prezentat operatori, nu s-au depus oferte. Sperăm că prin această actualizare am făcut un lucru necesar pentru a putea relansa licitaţia. Problema este că bugetul local este afectat de aceste modificări şi la o parte din aceste proiecte diferenţele trebuie să fie suportate de la bugetul local. În general între 20 şi 35% este această creştere”, a spus primarul.

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii