Banner blato Livrare1 

Deputatul Lorand Magyar face apel la Guvern să renunțe la închiderea piețelor agroalimentare

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Deputatul UDMR de Satu Mare, Lorand Magyar, consideră că închiderea pieţelor reprezintă o greşeală, chiar dacă se face diferenţierea dintre spaţiile deschise şi închise, pentru că se loveşte în producători.

"Închiderea pieţelor agroalimentare este o greşeală, indiferent dacă se face o diferenţiere între cele aflate în spaţiile închise sau în cele deschise. Măsură impusă de guvern - referitor la închiderea pieţelor de tip hală - este greşită şi loveşte în micii producători agricoli, deja foarte afectaţi în acest an. UDMR consideră că această decizie nu va avea niciun efect în lupta pentru combaterea pandemiei, mai mult, îi duce la faliment pe aceşti producători", a precizat deputatul.

Potrivit acestuia, se foloseşte în acelaşi timp o dublă măsură între producătorii locali şi supermarketuri.

"Observăm că se foloseşte dubla măsură între producătorii agricoli locali şi între supermarketurile care funcţionează tot în spaţii închise. Care este diferenţa între pieţele agroalimentare de tip hală, care se află în spaţii închise şi între supermarketurile unde se vând produse importate din alte ţări, care stau chiar luni întregi pe rafturi?”, se întreabă parlamentarul sătmărean.

Lorand Magyar face un apel la Guvern să revină asupra deciziei de închidere a pieţelor agroalimentare, coroborată cu elaborarea de norme clare privind protecţia comercianţilor şi a cumpărătorilor. 

”Pentru contracararea răspândirii virusului în aceste spaţii închise trebuie asigurată respectarea unor norme stabilite corect de executiv", a argumentat deputatul UDMR.

Magyar Lorand

Lasă un comentariu

cbasatumare

Banner Livrare22

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii