Imprimă această pagină

Adrian Cozma dorește amenajarea unui muzeu al mineritului la Turț pentru a readuce istoria mineritului din Țara Oașului în actualitate

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În ultimele decenii, în comuna Turț a funcționat o mină, unde au lucrat mii de angajați din toată Țara Oașului, însă activitatea Exploatării Miniere Turț s-a sistat în anul 2007. 

”Un loc căruia vrem să-i dăm din nou viață și prin amenajarea unui muzeu al mineritului, care să ilustreze activitatea trecută dar și bogăția acestui ținut, a subsolului Munţilor Oaş, care conţine numaroase zăcăminte” susține Adrian Cozma, președintele Organizației Județene Satu Mare a PNL, candidat pentru Camera Deputaților.

”Fără cheltuieli importante putem să promovăm acest spațiu spectaculos dacă ne referim și la cadru natural. Vom avea un edificiu de cultură minieră, care să intre în circuitul cultural din țară și străinătate și care poate găzdui expoziții de numismatică, tehnică minieră sau chiar evenimente culturale, acordând atenție sporită elevilor și studenților din zonă, organizând evenimente speciale pentru aceștia. Sunt convins că va fi un proiect de succes și un punct de atracție turistică din zona de nord a țării!” a mai spus Adrian Cozma.

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii