Imprimă această pagină

Cum și-au împărțit PSD, PNL și UDMR prefecții. La Satu Mare, postul de prefect revine PSD

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În ședința coaliției de guvernare, care a avut loc luni, la Parlament, liderii PSD, PNL și UDMR și-au împărțit posturile de prefecți. 

Astfel, PSD va avea 20 de prefecți, PNL va numi prefecții în 18 județe și UDMR va avea 4 prefecți. De asemenea, partidele de guvernare își împart și alte poziții cheie în administrație. Printre acestea se numără șefia ANAF, care revine PNL și șefia noii autorități a vămilor. Potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial, premierul Nicolae Ciucă l-a numit pe Bogdan Lari Mihei, la propunerea PSD, la șefia Autorității Vamale Române.

Surse participante la discuțiile din Coaliție au declarat pentru Digi24.ro că ședința în care s-au împărțit prefecții a fost una tensionată, existând contre pe mai multe județe. PNL și UDMR și-au disputat județul Cluj. UDMR a vrut să își păstreze prefectul, însă în cele din urmă acesta a ajuns la PNL. Fața de varianta inițială a discuțiilor, PSD a renunțat la un prefect și va avea 20. Social democrații vor numi prefectul Capitalei.

Cum s-au împărțit prefecții

PSD: Bacău, Bistrița Năsăud, Brăila, Caraș, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Ialomița, Iași, Ilfov, Mehedinți, Neamț, Prahova, Satu Mare, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vrancea, București;

PNL: Alba, Argeș, Bihor, Botoșani, Brașov, Buzău, Călăași, Cluj, Constanța, Gorj, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Olt, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui;

UDMR: Covasna, Harghita, Sălaj și Arad;

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii