Imprimă această pagină

Adrian Cozma: ”Am văzut în aceste trei zile frumoase o energie și o dorință pentru spune cu glas tare că suntem creștini și buni frați români”

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Timp de trei zile, județul Satu Mare a găzduit evenimentul ”Satele Unite ale Maramureșului și Sătmarului”, un pelerinaj al tinerilor din județele Satu Mare și Maramureș până pe dealul de la Huta Certeze.

Peste 1.000 de tineri din cadrul Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului au porni într-un pelerinaj călare sau cu căruțele din Baia Mare (grupul de tineri din Maramureș), respectiv de la Mănăstirea Scărișoara (grupul de tineri din Satu Mare) în căutarea valorilor identitare ale neamului. Cele două grupuri s-au întâlni în punctul culminant al evenimentului, la Huta Certeze, unde a avut loc un moment festiv.
Deputatul PNL Adrian Cozma, prezent la eveniment, a declarat: ”Ne-am adunat pentru a da un mesaj care să exprime atașamentul nostru față de valorile care ne definesc de veacuri. Familia, comunitatea, biserica și școala românească au fost și rămân pilonii pe care putem construi pe mai departe această țară. Acești piloni au stat la temelia formării și evoluției noastre ca popor și civilizație și astăzi suntem datori istoriei să ducem mai departe valorile noastre naționale.”
”Când îți cunoști valorile iei decizii ascultând și sufletul și astfel poți răspunde mai bine nevoilor tale și ale aproapelui tău. Aceste principii morale și etice ne fac mai mai buni, de aceea putem să fim cinstiți, să iubim libertatea  să  avem respect față de viață și un comportament demn în viața de zi cu zi. 
Gestul nostru sigur că este unul simbolic, dar am văzut în aceste trei zile frumoase o energie și o dorință pentru spune cu glas tare că suntem creștini și buni frați români. 
Aceste locuri trebuie să le păstrăm așa cum sunt și să insuflăm și să transmitem generațiilor care noastre și celor care vin aceste valori care ne-au ținut împreună și care ne sunt dragi. 
Credința noastră este că drumul nostru e drumul tuturor celor care simt și gândesc românește, care au în suflet și în inimă patriotismul luminat și dragostea de neam”.
”Vom continua acest periplu în forme diverse, ne vom reîntâlni aici și vom continua să apărăm aceste repere ale civilizației noastre”, a mai spus Cozma.

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii