Imprimă această pagină

COVID-19 | Incidența îmbolnăvirilor se apropie de 4 cazuri la mia de locuitori în județul Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Comparativ cu prima zi a lunii august, numărul cazurilor totale active înregistrate în județul Satu Mare a crescut de la 1.041  la 1430, iar numărul de persoane izolate în unități sanitare a ajuns la 62.

Incidența îmbolnăvirilor de Covid-19 la nivelul județului Satu Mare este de 3,86 la mia de locuitori la data de 08 august. În ultima săptămână s-au raportat două decese asociate îmbolnăvirii de Covid-19. 

Cele mai multe ridicate valori ale incidenței îmbolnăvirilor de Covid-19 la mia de locuitori se înregistrează în Săcășeni (13,98), Pir (12,82),  Cehal (10,80), Satu Mare (6,23  la mie - 731 cazuri active), Doba  5,93), Tășnad (5,69), Vetiș (5,11).  

În14 de unități administrativ-teritoriale se înregistrează incidențe între 3,01 și 5,00 la mia de locuitori,în 43unități administrativ-teritoriale între 0,01 și 3,00la mia de locuitori, iar încomuna Ciumești nu se înregistrează niciun caz de îmbolnăvire cu coronavirus.

Având în vedere creșterea numărului cazurilor de COVID-19, atât pe teritoriul României, cât și pe teritoriul celorlalte state, revenim cu  recomandarea Institutului Național de Sănătate Publică privind respectarea măsurilor minime de protecție sanitară împotriva COVID-19, astfel:

  • purtarea măștii de protecție în spațiile aglomerate, atât în cele închise cît și cele deschise, în mijloacele de transport în comun, în unitățile sanitare;
  • evitarea spațiilor aglomerate (închise sau deschise);
  • respectarea regulilor de igienă a mâinilor;
  • aerisirea zilnică a încăperilor în care se desfășoară activități;
  • rămânerea la domiciliu în cazul apariției simptomelor și luarea legăturii cu medicul de familie în scopul îndrumării.

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii