Imprimă această pagină

Proiectul modernizării Unității de Primire Urgențe, aprobat de consilieri

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Consilierii județeni au aprobat în data de 17.04.2018, în cadrul ședinței extraordinare, două proiecte de hotărâre care vizează modernizarea, extinderea și dotarea Unității de Primire Urgențe a Spitalului Județean Satu Mare.

La primul punct de pe ordinea de zi s-a votat documentația tehnico-economică cu principalii indicatori tehnico-economici și anexa privind descrierea sumară a investiției, iar la punctul doi consilierii au aprobat proiectul și cheltuielile legate de proiect.

“Este vorba despre o finanțare specială în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, destinată Unităților de Primire Urgențe județene. La nivel de țară au fost preselectate 35 de astfel de unități medicale, printre care și UPU Satu Mare. Odată ce proiectul va primi finanțare, UPU va intra în recompartimentare. Clădirea destinată primirii urgențelor medicale va fi extinsă în direcția intrării principale a Spitalului Județean de Urgență. În acest fel unitatea va deveni mai funcțională și se vor reduce timpii de așteptare pentru pacienți”, a declarat președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba.

Programul a fost lansat în luna ianuarie, iar termenul de depunere a documentației este 18 aprilie 2018. Dacă documentația va fi aprobată, Satu Mare va primi 7.792.103 lei, din care valoarea eligibilă este 6.802.000 lei. Consiliul Județean Satu Mare va contribui cu 1.200.000 de lei la realizarea acestui proiect. Unitatea de Primire Urgențe se va extinde cu 402 mp, iar proiectul prevede inclusiv achiziția unui Computer Tomograf performant.

Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Satu Mare deservește anual aproximativ 60.000 de pacienți.

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii