gotec

Șase cazuri de infecţie cu virus West Nile în județul Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În județul Satu Mare au fost confirmate alte trei cazuri de îmbolnăvire cu West Nile, primul caz, în data de 10 august, iar la nivel național au fost înregistrate 17 decese.

Ultima evidenţă a Ministerului Sănătăţii arată că în judeţul Satu Mare sunt şase persoane infectate cu acest virus pentru care nu există vaccin.
În sezonul 2018, în perioada 2.05.2018-6.09.2018 s-au înregistrat 166 de cazuri de infecție cu virusul West Nile. S-au înregistrat 17 decese (6 decese în București, 3 în jud Iași, 2 în jud Olt și câte un deces in județele Galați, Covasna, Dâmbovița, Constanța, Dolj si Teleorman).
Ministerul Sănătății recomandă autorităţilor administrației publice locale să intensifice măsurile de dezinsecție în localităţi pentru a preveni răspândirea infecției cu virus West Nile.
Administratorul public al municipiului Satu Mare, Masculic Csaba, a declarat pentru satumarenews.ro că de la începutul acestui an în municipiu s-au realizat două acțiuni de dezinsecție și, dat fiind apariția altor cazuri de îmbolnăviri cu virus West Nile în județul Satu Mare, astfel de acțiuni vor continua.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii