Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 14 in /home/smnews/public_html/components/com_k2/views/item/view.html.php on line 212

Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /home/smnews/public_html/components/com_k2/views/item/view.html.php on line 213
Imprimă această pagină

Valabilitatea Cardului European de Sănătate a fost prelungită

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Prin modificarea și completarea Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, valabilitatea Cardului European de Sănătate a fost prelungită de la un an la doi ani.

Cardurile emise după data de 12.03.2019 vor avea o valabilitate de doi ani de la data emiterii. Durata de valabilitate va fi inscripționată pe card.

Cardul European de Sănătate se emite la cerere, numai persoanelor care sunt asigurate în sistemul de asigurări sociale de sănătate din România.

Cardul European de Sănătate dă dreptul posesorilor la asistență medicală devenită necesară în timpul şederii temporare pe teritoriul statelor membre UE, Spaţiul Economic European sau Confederaţiei Elveţiene.

Prin ședere temporară se înțelege deplasarea unei persoane în unul dintre statele membre ale Uniunii Europene/SEE/Confederaţia Elveţiană pentru motive turistice, profesionale, familiale sau pentru studii, pentru o perioadă de timp de cel mult 6 luni.

1 comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii