Imprimă această pagină

Dakar 2019 | Mani Gyenes a urcat 11 locuri în clasamentul general

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Etapa a III-a de la #Dakar2019 s-a desfășurat între localitatățile San Juan de Marcona și Arequipa, pe distanța de 798 km, proba specială a zilei având lungimea de 331 km.

După primele două zile de acomodare, în care s-a clasat pe locul 68, respectiv 64, Mani pare că și-a găsit ritmul, în ciuda durerilor pe care le are la mână, iar la finalul etapei a III-a, în clasamentul provizoriu, riderul de la Autonet Motorcycle Team a ocupat locul 51, cu timpul de 5 ore, 53 minute și 39 secunde. În clasamentul general provizoriu, Mani a urcat 11 locuri, până pe 52, cu timpul de 12 ore, 3 minute și 34 secunde.

Francezul Xavier de Soultrait a câștigat etapa de azi, cu timpul de 4h 07' 42', pe locul doi a ajuns Pablo Quintanilla (4h 07' 57'), iar al treilea a sosit argentinianul Kevin Benavides (4h 10' 19''). Spaniolul Joan Barreda (Honda), câștigătorul etapei de deschidere și liderul clasamentului general după primele două etape, nu va ajunge la finalul celui de-al nouălea său Dakar. Riderul de la Honda a făcut o greșeală într-o coborâre, a rămas blocat și a trebuit să se retragă. De altfel, spaniolul a abandonat și anul trecut pe parcursul etapei a 11-a (între Belen şi Chilecito, în Argentina), Joan Barreda ocupând înaintea acelei etape locul 2 în clasamentul general la clasa moto. 

Joi (10 ianuarie), Mani va lua startul în etapa a IV, între Arequipa și Moquegua, care măsoară 511 kilometri, dintre care 351 km de proba specială. 

Ieri, la finalul etapei a II-a, în clasamentul provizoriu Mani Gyenes s-a clasat pe locul 65, cu timpul de patru ore, 47 minute și 14 secunde, însă în clasamentul final al zilei a câștigat un loc, încheiind astfel etapa pe locul 64. La categoria maraton, Gyenes a terminat etapa a II-a pe locul 9, cu 49 minute în spatele liderului, spaniolul Marc Sola Terradellas.

  • ”Azi (n.r. marți, 8 ianuarie) am avut probă specială destul de lungă, de 342 kilometri, am mers aproape şase ore, am avut multe dune, dar mi-a plăcut ziua de azi, deşi a fost cam grea. Dimineață, înainte de proba specială am luat o pastilă pentru durere, nu prea am dormit noaptea și am zis să încerc o pastilă. Şi-a făcut efectul, m-am simţit bine pe probă. Chiar la început am avut nişte dureri minore, dar care au trecut după ce m-am încălzit. Au fost dune faine, ne-am putut întrece cu alţi concurenţi, nu am făcut nicio greşeală de navigaţie. Am avut porţiuni în care a trebuit să merg mai încet, cu foarte multe upsuri. Acolo mi-am simţit mâna, dar în rest, în dune nu cred că am pierdut foarte mult timp”, a declarat Mani Gyenes la finalul zilei a doua de la #Dakar2019.

Raliul Dakar 2019 se desfăşoară în întregime în Peru, deşertul Atacama fiind principala provocare pentru sutele de concurenţi. La ediția din acest an, Emanuel Gyenes, riderul Autonet Motorcycle Team va concura la categoria Malle Moto, cea despre care se spune că este cea mai dură din raliu. Mani Gyenes nu va avea echipă de asistenţă tehnică şi, după sutele de kilometri parcurşi în fiecare zi, va trebui să îşi pregătească singur motocicleta. La categoria moto au pornit 137 de concurenți. 

 

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii