Imprimă această pagină

Fotbal. Liga a IV-a Elite: Someșul Oar se pregătește de Liga a III-a

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Interviu cu conducerea administrativă (Zsolt Maiorceac) și tehnică (Adrian Micaș) a Someșului Oar înainte de startul ediției 2015-2016 a Ligii a IV-a Elite.

Pentru început am discutat cu managerul echipei, Zsolt Maiorceac despre echipă, antrenori, pregătire și planurile de viitor ale clubului pe care îl conduce, având în vedere că, începând cu ediţia 2016-2017, numărul de echipe care vor evolua în eşalonul al treilea va creşte la 96 faţă de 74 în acest moment. În acest sens în ședința de astăzi de la Casa Fotbalului, conducerea FRF a hotărât mărirea numărului de serii de la 5 la 6.
În sezonul 2016-2017 al Ligii 3 vor evolua cele 11 echipe retrogradate din eşalonul secund şi 21 de campioane judeţene rezultate în urma barajului de promovare din Liga 4. 

Sportul Sătmărean: Ce vă doriți de la noua ediție a Ligii a IV-a Elite?

Zsolt Maiorceac: Anul acesta ne dorim să ne facem o echipă de viitor, pentru anii ce urmează, însă ne dorim și maxim ce se poate la nivel județean, locul I în campionat și să câștigăm Cupa României. Având un nou antrenor care a adus un aer nou la echipă, cu jucători noi și cu ambiții foarte mari, suntem siguri că vom reuși.”

Sportul Sătmărean: Cum v-ați hotărât să aduceți un antrenor așa tânăr?

Zsolt Maiorceac:”Într-o discuție de o jumătate de oră am ajuns la concluzia că Micaș este omul pe care îl dorim la echipă. Își dorește foarte multe lucruri pe plan sportiv, este o persoană ambițioasă și mi-am dat seama că mergem pe aceași direcție, gândim la fel și să știți că jucătorii pe care noi am vrut să-i aducem la club se regăseau și pe lista sa de jucători cu care vroia să lucreze. Noi ne dorim la club jucători care să-și vadă de treabă atât în teren cât și în afara lui.”

Sportul Sătmărean: Care sunt noutățile din lotul Someșului Oar? Cu ce lot de jucători porniți în ediția 2015-2016 a ligii de ”elită”?

Zsolt Maiorceac: ”Am început pregătirea de mai bine de o lună de zile și lucrurile arată așa cum ne dorim noi. Din echipa cu care au terminat campionatul trecut au rămas 6 jucători (Kirner Ioan, Matei Sergiu, Costea Gabriel, Lung David, Pintye Norbert, Silaghi Raul) au revenit Lihet Ionuț, Dobrai Rajmond, Puți Florin și Pop Marius, iar jucătorii care au venit în această vară sunt Schnellenperger Cristian (Ungaria), Vădan Călin (Ştiinţa Beltiug), Maxim Vlad (Ştiinţa Beltiug), Ţoca Vlăduț (Ştiinţa Beltiug), D. Godje (Luceafărul Decebal), Potra Vlad (Luceafărul Decebal), Ionescu Flaviu (FC Olimpia Satu Mare).”

Sportul Sătmărean: Unde veți juca meciurile ”de acasă”?

Zsolt Maiorceac: ”Sezonul acesta meciurile de ”acasă” ale echipei se vor juca în continuare pe stadionul Someșul însă din sezonul următor echipa își va disputa meciurile de pe teren propriu acasă, în Oar, unde au început lucrările pentru construcția vestiarelor iar terenul a intrat într-o amplă reabilitare.”

Sportul Sătmărean: În ce stadiu sunt lucrările de la terenul din Oar?

Zsolt Maiorceac: ”Anul viitor o să avem o bază modernă, am început deja lucrările la stadion, o să avem un vestiar nou, teren de joc cu nocturnă, tribune și teren de antrenament.”

După ce s-a despărțit de Olimpia în termeni nu foarte amiabili, Adrian Micaș a avut oferte să joace la echipe din Liga 2 și Liga 3, însă, datorită problemele financiare care sunt în momentul de față în fotbalul românesc, a hotărât ca e mai bine să rămână acasă și să-și înceapă activitatea de antrenor și în același timp să continue să joace la echipa din Oar.
Noul antrenor de la Someșul Oar, Adrian Micaș ne-a povestit cum s-a despărțit de Olimpia, de ce s-a hotărât să joace în Liga a IV-a și care sunt planurile și dorințele sale în noua calitate de antrenor-jucător:

Sportul Sătmărean: Când și în ce condiții te-ai despărțit de clubul FC Olimpia Satu Mare?

Adrian Micaș: ”Din păcate, de Olimpia nu m-am despărțit în cele mai bune condiții deoarece conducerea a considerat că eu împreună cu alți colegi i-am cam încurcat în finalul campionatului trecut și ne-au trimis să ne antrenăm separat pe parcursul ultimelor 4-5 etape…”

Sportul Sătmărean: Ai mai avut oferte de la alte echipe?

Adrian Micaș: ”După despărțirea de Olimpia am avut câteva oferte din Liga 2 și Liga 3 însă m-am gândit serios și am hotărât să rămân acasă. M-am întâlnit cu domnul Maiorceac și am hotărât împreună să colaborăm la Someșul Oar în calitate de antrenor-jucător și să câștigăm noua ediție a Ligii a IV-a Elite.”

Sportul Sătmărean: Ce poți să ne spui despre echipa pe care o antrenezi?

Adrian Micaș: ”Am făcut câteva transferuri reușite și chiar dacă s-a schimbat aproape 80% din echipă sper ca până la începerea campionatului să reușesc să omogenizez echipa. Îmi doresc încă de la început să fim pe primul loc însă este mult de muncă până la sfârșitul campionatului, așa că o să încercăm să jucăm bine etapă de etapă și să câștigăm toate meciurile pentru a ne îndeplini obiectivul.”

Sportul Sătmărean: Cu cine crezi că o să va luptați la titlu?

Adrian Micaș: ”Momentan nu cunosc foarte bine echipele din ”Elite” însă Luceafărul Decebal, Talna Orașu Nou și Dorolțul sunt echipe cu jucători buni și care au avut rezultate bune anul trecut. După primele 5-6 etape o să vedem care sunt echipele cu care o să ne luptăm.”

Sportul Sătmărean: Cum vezi retragerea echipei a II-a a Olimpiei din Liga a IV-a Elite?

Adrian Micaș: ”Era un lucru bun să joci împotriva unei echipe cu copii talentați care erau foarte bine pregătiți fizic , însă pe noi nu ne deranja nici dacă rămâneau deoarece noi ne dorim locul 1 și sper să reușim să ne îndeplinim obiectivul.”

sursa: www.sportulsatmarean.ro

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii