Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Prima ediție a festivalului CAREIFEST debutează sâmbătă, 29 iulie 2017, cu Festivalul Medieval Villa Karul, care anul acesta ajunge la cea de-a cincea ediție.

Direcția de Cultură a Municipiului Carei organizează sâmbătă, 29 iulie 2017, începând cu ora 11.00, pe platoul din fața Monumentului Ostașului Român din Municipiul Carei, un moment solemn cu ocazia Zilei Imnului Național.
Aseară, în Sala Cavalerilor a castelului Károlyi din municipiul Carei a avut loc serata muzicală susținută de Duffek Mihály jr. (fagot), dr. Rudolf Fátyol (vioară) și dr. Duffek Mihály (pian).
Marți, 18 iulie 2017, începând cu ora 19.00, în sala cavalerilor a castelului Károlyi din municipiul Carei va avea loc serata muzicală susținută de Duffek Mihály jr. (fagot), dr. Rudolf Fátyol (vioară) și dr. Duffek Mihály (pian).
Duminică, 16 iulie 2017, de la ora 19.00, Sinagoga Mare va găzdui un concert de chitară cu Mark Wingfield Quartet (GB/HU) și FS-Duo (RO).
Caravana Filmelor TIFF revine în această vară, pentru a opta ediție, cu un program de filme noi, premiate, proiectate în aer liber pentru publicul din peste 15 orașe.
Duminică, 16 iulie 2017, de la ora 12.30, în sala de expoziții de la etajul castelului Károlyi din Carei va avea loc vernisajul expoziției de fotografie intitulate „Innen is, onnan is” (De ici, de colo) a artistului Vig Tamás Zsolt.
În ultimii 16 ani, Zilele Maghiare Partium a devenit una dintre cele mai însemnate evenimente din Ardeal, respectiv regiunea Partium, ocupând un loc aparte pe paleta evenimentelor organizate pe plan național.
Sâmbătă, 1 iulie 2017, de la ora 13.00, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi a avut loc vernisajul expoziției de păpuși de porțelan, realizate de membrii Clubului păpușilor de porțelan din localitatea Tát (Ungaria).
Această candidatură este inițiată de către Asociația SamStudia, în parteneriat cu Primăria Municipiului Satu Mare și Consiliul Local Satu Mare.
În cadrul stagiunii 2016-2017, Trupa Harag György a Teatrului de Nord Satu Mare, pe lângă spectacolele jucate pe scenă proprie (clădirea renovată a Teatrului de Nord Satu Mare), a participat la diverse turnee și festivaluri.
Zilele naționale ale Sloveniei și Croației au fost marcate la Carei printr-o expoziție de fotografie.
Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi” în colaborare cu Biblioteca Municipală Carei, cu sprijinul Direcției de Cultură a Municipiului Carei au marcat Ziua Drapelului Național, luni, 26 iunie 2017,
Manifestările dedicate zilei de 26 Iunie – “ Ziua drapelului național ” se vor desfășura luni, 26 iunie 2017, de la ora 10,00, pe platoul din Piața 25 Octombrie - la catarg.
În acest weekend au loc Zilele comunei Botiz. Andreea Bănică și Aurel Tămaș sunt capete de afiș.
A IX-a ediție a Samfest Jazz International va avea loc în perioada 22 – 25 iunie 2017 în Pasajul Ștefan Ruha, lângă Turnul Pompierilor, iar accesul va fi gratuit.
Festivalul şvabilor careieni s-a desfăşurat duminică în municipiul Carei.
Duminică, 18 iunie, în organizarea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare și în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Păulești,
Parcul unde se află amplasat Turnul Pompierilor din municipiul Satu Mare va găzdui în acest an o nouă ediție Samfest Jazz International, în perioada 22-25 iunie.
Fragmente din lucrările lui Paganini și Bruckner vor răsuna în cadrul concertului de joi, 15 iunie, de la ora 18.30, ce va avea loc la Filarmonica ”Dinu Lipatti” din Satu Mare.