alegeri locale 2024 pnl adrian cozma 
SmartThings Banner 735x200 MG RR 01

La Olimpiada națională de istorie, ediția XLVII, desfășurată la Brașov, în 27 aprilie - 1 mai 2024, elevul Dan Andrei Ardelean, din clasa a X-a A, de la Colegiul National "Mihai Eminescu" din Satu Mare, a obţinut mențiune. 

Rotaract Club Satu Mare se mândreşte să anunțe un nou succes în cadrul evenimentului său caritabil, „Cocktail Charity Party”, în urma căruia s-a reușit strângerea de fonduri pentru achiziționarea unui instrument muzical - MARIMBA - pentru clasa de percuție a Liceului de Artă „Aurel Popp” din Satu Mare. 

În perioada 10-14 mai 2024, începând cu ora 10:00, se desfășoară Târgul liceelor la care participă elevii care studiază la școlile din județul Satu Mare. 

Cele mai bune universități din România sunt Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, Universitatea din București (UB) și Universitatea Națională de Științe și Tehnologie Politehnica București (UNSTPB), potrivit raportului privind metarankingul pentru anul 2023, publicat miercuri după-amiază, 8 mai, de Ministerul Educației. 

Profesorii sau viitoarele cadre didactice se vor înscrie la concursul național de Titularizare 2024 în perioada 8-17 mai, potrivit calendarului oficial. 

Școala începe pe 8 mai, după vacanța de primăvară și după sărbătorile de Paște pentru creștinii ortodocși, conform calendarului anului școlar 2023-2024. 

Inspectoratele școlare și toate școlile trebuie să desemneze o persoană responsabilă cu educația rutieră, potrivit unui adrese a Ministerului Educației, document consultat de Edupedu.ro.

Patru eleve de la Colegiul Național „Ioan Slavici”, pe podium la Olimpiada de Pedagogie-Psihologie (profilul pedagogic) etapa națională. 

„Gândurile unui adolescent - între limite și perspective” este un proiect inițiat de către Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare, Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității, care se desfășoară și în acest an, în parteneriat cu Serviciul de Probațiune Satu Mare.

În perioada 22-26 aprilie 2024, la Olimpiada Națională de Informatică, desfășurată la Iași, Luca Valentin Mureșan, un elev de excepție al Colegiului Național "Mihai Eminescu" din Satu Mare, a demonstrat excelență și determinare remarcabilă în domeniul informaticii, obținând Premiul I cu punctaj maxim și medalia de AUR.

Ministerul Afacerilor Interne scoate la concurs 2.880 de locuri, în perioada aprilie – iulie 2024 pentru admiterea în cele șase instituții de învățământ ale MAI în care se formează agenți de poliție, subofițeri și maiștri militari, conform unui comunicat de presă. 

Nouă elevi de la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, calificați la etapa națională a Olimpiadei de Tehnologia Informației și Comunicațiilor.

Festivitatea de premiere a Concursului de creație literară „Eu iubesc biblioteca”, ediția a III-a, cu tema „Biblioteca, parte din viața mea” s-a desfășurat miercuri, 24 aprilie, cu începere de la ora 11:00, în găzduirea Sălii de lectură „Gheorghe Bulgăr”, cu participarea elevilor concurenți la cele două secțiuni („Scrisoare”– pentru ciclul gimnazial, respectiv „Eseu”– pentru ciclul liceal) și a profesorilor coordonatori. 

În perioada 26-28 aprilie 2024, Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare găzduiește etapa națională a Olimpiadei de Istoria şi Tradiţiile Minorităţii Maghiare (clasele VI-VII).

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către USR. 

Luca Valentin Mureșan, un elev talentat și dedicat de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Satu Mare, a adus mândrie și prestigiu școlii și țării noastre, câștigând Medalia de Aur la Turneul de Informatică de la Shumen, Bulgaria.

Cât de grele ar trebui să fie examenele de Bacalaureat și Capacitate? Explicațiile vin de la ministrul Educației, Ligia Deca, la un post central de televizune.

Echipajul Colegiului Național „Ioan Slavici”, ”TRIUMPHOREST”, locul I la Concursul internațional ”YPEF- Young People in European Forests”.

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii