Director de şcoală demis, repus în funcţie

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Este vorba despre directorul Școlii Gimnaziale ”Constantin Brâncoveanu”, Anca Seucea,
care, la câteva zile după începerea anului școlar a fost eliberată din funcția de director după ce mai mulți elevi s-au intoxicat, în cadrul programului after school.
  • ”În urma incidentelor de la începutul anului școlar, i s-a întrerupt detașarea, la momentul respectiv. După o lună, în urma solicitărilor noastre și a verificărilor mai amănunțite, nicio altă persoană nu și-a asumat răspunderea, dânsa a spus ”da, acceptă să pună în ordine lucrurile” și, cu avizul consiliului de administrație de specialitate al ISJ, a fost reprelungită detașarea în funcție a doamnei pe perioada anului școlar, până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de 31 august 2016”, a explicat inspectorul general școlar Călin Durla. 
Vă reamintim că în data 17 septembrie, 11 copii și o învățătoare de la Școala Gimnazială ”Constantin Brâncoveanu” au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară, după ce au consumat mâncarea furnizată de o firmă de catering.
Copiii au mâncat macaroane cu brânză aduse de la Restaurantul „Green House” de pe Bulevardul Cloșca din Satu Mare.
Cei 11 copii au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Satu Mare, trei dintre aceștia au fost transferați la Secția de Boli Contagioase, iar restul au rămas sub supraveghere la UPU.
Pacienților li s-au prelevat probe de sânge dar și conținut gastric în vederea depistării agentului epidemiologic (cel care a cauzat toxiinfecția). Totodată, reprezentanții DSP au prelevat probe și de la Restaurantul „Green House”. În prima fază a fost suspendată activitatea firmei, societatea comercială fiind amendată cu 10.000 de lei. A doua zi, directorul Școlii Gimnaziale ”Constantin Brâncoveanu”, Anca Seucea, a fost eliberată din funcția de director.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii