alegeri locale 2024 pnl adrian cozma 
alegeri locale psd satu mare varianta2
banner udmr alegeri locale 2024 smnews

Peste 27 tone de deşeuri provenite din Ungaria, oprite la intrarea în ţară

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Petea, împreună cu lucrători din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Satu Mare, nu au permis intrarea în ţară a două automarfare încărcate cu peste 27.000 kg de deșeuri.

În data de 30 aprilie, în jurul orei 07.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un cetățean maghiar, în vârstă de 44 de ani, conducând un automarfar înmatriculat în Ungaria. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, 22.230 kg textile second-hand de la o societate comercială din Ungaria, care urmau să ajungă în județul Satu Mare.
Ulterior, în același punct de trecere a frontierei s-a prezentat pentru a intra în țara noastră un cetățean român în vârstă de 51 de ani, conducând un autovehicul înmatriculat în România. Mașina era încărcată cu 4.855 kg marfă second-hand, de la o societate comercială din Olanda pentru o fundație din județul Sălaj.
Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Pentru Protecția Consumatorului Satu Mare.
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că bunurile transportate nu pot intra pe teritoriul României întrucât în primul caz transportul nu a fost înregistrat pe platforma ROAFM, iar în cel de-al doilea marfa nu a fost supusă operațiunii de curățare, iar șoferul nu a putut prezenta certificatul de curățare și dezinsecție.
În consecinţă, autoritățile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru aceste mijloace de transport.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii