alegeri locale 2024 pnl adrian cozma 
alegeri locale psd satu mare varianta2
banner udmr alegeri locale 2024 smnews
Festivalului pălincii - Satu Mare 2016 Festivalului pălincii - Satu Mare 2016 Foto: Valentin Păduraru

Festivalul pălincii 2016. Pălincașul Butka Sandor a amețit juriul cu o pălincă de pere

Butka Sandor, un producător de pălincă din Orașu Nou, a câștigat „Marele Premiu” în cadrul Festivalului Pălincii 2016 Satu Mare.
Festivitatea de premiere a avut loc azi la scena amplasată în Piața 25 Octombrie din Satu Mare. Butka Sandor a obținut cel mai mare punctaj al juriului (95,67 de puncte) cu o pălincă de pere produsă în 2014. Acesta produce în total 20 de sortimente. Nici pălinca de caise a aceluiași producător nu li s-a părut mai prejos membrilor juriului care au decis să-i ofere și locul secund, cu 95 de puncte. Pe locul trei s-a clasat Hornyak Tibor din Livada, cu o pălincă de pere care a obținut 94,67 puncte.
În deschiderea festivalului pălincii, pe scenă au urcat formația de dans german „Gemeinsam” și Maria Tripon, după care a urmat premierea celor mai reușite pălinci. Pe scenă au mai urcat Ansamblul „Doruri Sătmărene”, „Ceatăra” din Carei, Petrică Mureșan, Cristian Pomohaci și Ionuț Fulea. Interpreții care au urcat pe scena festivalului de azi au fost contractați încă din luna aprilie a acestui an de către fosta conducere a Județului.
La eveniment au participat și președintele Consiliului Județean Pataki Csaba, vicepreședintele CJ, Ioan Rus, subprefectul Altfatter Tamas, deputații Romeo Nicoară, Ovidiu Silaghi și Erdei D. Istvan și viceprimarul Adrian Albu.
  • „Acest festival a început cu mulți ani înainte în cadrul unui proiect cu finanțare europeană și, dacă și finanțatorii au considerat că astfel de festivaluri (de a promova un produs tradițional sătmărean) este important, și din punct de vedere tehnic este important. Poate că în anii care urmează vom duce festivalul mai aproape de pălincii. Eu aș vreau puțin să dinamizăm acest festival. Sătmărenii din municipiul Satu Mare s-au obișnuit deja, dar, poate că dacă mergem acolo, la fața locului, și vedem cum se face pălinca, ce înseamnă procesul de fabricare a acestui produs, poate revigorăm și viața din jurul pălinciilor”, a spus Pataki.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii