gotec

Sătmăreanca Pamela Kiss, polițist de frontieră și campioană la culturism

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Pamela Kiss lucrează în cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Petea - Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, în cadrul Compartimentului Tehnico-Administrativ, după ce, timp de 12 ani și-a desfășurat activitatea la supravegherea frontierei de stat. 

Iar în timpul liber este... campioană. La culturism și fitness, la karting și automobilism. Cele mai recente rezultate au fost cele obținute la Campionatele Naționale de Culturism și Fitness, competiție desfășurată în toamna acestui an, la Sibiu. Pamela a cucerit aici titlul național la Seniori Women Phisique și la Matser Women Phisique.
A practicat sportul dintotdeauna. Handbal sau atletism, automobilism sau karting. În orice ramură a activat, a ajuns să obțină rezultate foarte bune. Dar, dintre toate, culturismul și fitness-ul i-au adus cele mai importante rezultate. De fapt, prin 2011-2012, când toate fetele mergeau la aerobic, s-a alăturat și ea prietenelor ei și, pentru o perioadă, a urmat moda și a practicat aerobicul.  În anul 2013 a simțit nevoia de a trece la o altă etapă. Era conștientă de faptul că, până la urmă, corpul ei poate mai mult și își dorea o formă fizică în care musculatura să fie mai bine definită. O vreme a mers în paralel cu aerobicul și fitness-ul, după care s-a mutat în sala de forță. A văzut că brațele ei încep să capete forma pe care ea și-o dorea, la fel și picioarele. Pe măsură ce obținea rezultatele dorite, muncea tot mai mult. Nu trecea zi în care să nu intre în sala de antrenament.
A fost o autodidactă, după care a început să și studieze, în așa fel încât să aibă o bază solidă de cunoștințe teoretice despre pasiunea ce îi aducea de acum atât de multe satisfacții. Mai mult, se preocupa, în detaliu, despre regimul alimentar potrivit pentru ceea ce ea practica. În final, participarea la Grand Prix-ul din Dej, din 2017, a venit natural. De aici până la participarea la Campionatele Naționale de Culturism și Fitness nu a mai fost decât un pas. Toți ceilalți pași mărunți, de până atunci, nu au făcut decât să îi croiască un drum sigur spre atingerea performanțelor. 
Vorbește, cu modestia campionilor care au muncit în permanență pentru rezultatele remarcabile pe care le-au atins - despre pasiune, perseverență, disciplină și susținere. Pasiunea ei este cea care o motivează în fiecare zi să intre, cu perseverență, în sala de pregătire. Indiferent de anotimp, de perioadă din an ori de alți factori externi, în programul ei zilnic este un loc bine păstrat pentru antrenamente. Disciplina - categoric un factor cheie pentru acest sport. Mai ales în perioadele de pregătire dinaintea concursurilor, când, timp de 14 săptămâni, urmează un regim spartan fără de care nu ar obține rezultatele extraordinare pe care le-a contabilizat până acum. “Cel mai mult sufăr, în acea perioadă, că nu pot să consum fructe. În rest, nu pot spune că este atât de greu, fiindcă am un obiectiv clar, care mă încarcă pozitiv și mă motivează”, spune Pamela.
Susținerea o are mai ales din partea soțului său - Bertalan Cristian Kiss - și el un campion (la raliu, karting și… dans sportiv!). Dar și din partea unei multiple campioane naționale și internaționale în același domeniu - Paula Oiegaș.
În fiecare zi, după ce își încheie programul la Sectorul Poliției de Frontieră Petea, pleacă în sala de sport. Se antrenează în mijlocul bărbaților din sala de fitness care au văzut în ea un partener de antrenament egal lor, o femeie ambițioasă și un sportiv impecabil. Își respectă corpul, acordând atenție nu doar pregătirii fizice și alimentației, dar și hidratării și odihnei. Viața din afara orelor de program la Poliția de Frontieră o împarte, cu bucurie, alături de soțul ei, între motociclism, automobilism, natură și animale.  Este un om vesel, care se bucură de fiecare zi, care își trăiește viața așa cum dorește și care a câștigat admirația colegilor printr-un comportament ireproșabil atât la serviciu, cât și în viața personală.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii