Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

În Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din municipiul Carei va avea loc marți, 19 februarie, de la ora 12,15, prezentarea biografică intitulată „Brâncuși, lungul drum spre eternitate”, organizată cu ocazia împlinirii a 143 ani de la nașterea marelui sculptor.

Spectacolul IVAN TURBINCĂ, adaptare după Ion Creangă în regia lui Daniel Vulcu, scenografia Oana Cernea, muzica Dorin Griguță, revine în programul secției române a Teatrului de Nord.

Sâmbătă, 16 februarie 2019, la ora 11.00, în Sala Mare a Teatrului de Nord, părinți, bunici și copii de toate vârstele sunt aşteptaţi la spectacolul CENUŞĂREASA, prima poveste din acest an dedicată întregii familii.

Miercuri, 20 februarie, de la ora 19.00, la Centrul Cultural ”G.M. Zamfirescu” va avea loc Conferința publică ”Dezvoltarea emoțională a copiilor pe etape de vârstă”.

Casa de Cultură a Sindicatelor din Zalău a găzduit ieri un inedit concert susţinut de orchestra Filarmonicii de Stat „Dinu Lipatti” din Satu Mare.

Direcția 5 va susține un concert extraordinar ”În culori” în municipiul Carei, în data de 5 martie.

Secția Română a Teatrului de Nord prezintă duminică, 10 februarie 2019, de la ora 19.00, spectacolul ”Consiliu de familie” de Cristina Clemente, traducerea Luminița Răuț-Voina, regia Theodor-Cristian Popescu.

La sfârșitul acestei luni va avea loc deschiderea oficială a celui mai nou pub&club din județul Satu Mare.

”Ultimii ciurdari”, o fotografie realizată de Remus Țiplea este coperta revistei National Geographic din această lună.

Actorii Teatrului de Nord din Satu Mare nu vor mai susține reprezentații la Tășnad, din cauza dezinteresului manifestat de majoritatea locuitorilor din zonă față de activitățile culturale. 

Vineri, 25 ianuarie 2019, ora 19.00, sala Octavian Bud de la Centrul Cultural ”G.M.Zamfirescu” va găzdui un concert de muzică pop și folk cu Magda Puskas, Florin Ștefan, Adina Hodișan, Marius Georgescu, Rareș Suciu, Iști Vaida și Luiza Molnar.

Secția română a Teatrului de Nord joacă sâmbătă, 26 ianuarie, de la ora 19.00, în Sala Mare, cea mai de succes comedie din ultimele stagiuni: ”Cină cu proşti” de Francis Veber.

Cu prilejul aniversării a 160 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române, la Carei vor avea loc o serie de manifestări culturale.

Primăria Municipiului Satu Mare și Teatrul de Nord Satu Mare deschid astăzi, 18 ianuarie, programul aniversării secției române a Teatrului de Nord, care împlinește 50 de ani de existență.

Mihai Eminescu a fost comemorat în această dimineață, la Satu Mare, la împlinirea a 169 de ani de la nașterea sa.

În urmă cu 50 de ani a avut loc la Satu Mare primul spectacol al secţiei române a Teatrului de Nord, proaspăt înfiinţată în septembrie 1968. Premiera ”Haiducii” de Victor Eftimiu, regia Mihai Raicu, din 24 ianuarie 1969 a reprezentat atestarea ca potenţial artistic a secţiei române a acestui teatru, alături de secţia maghiară.

Cu ocazia aniversării a 169 ani de la nașterea poetului național, Mihai Eminescu și a Zilei Culturii Naționale, Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi” invită sătmărenii să viziteze, începând de marți, 15 ianuarie 2019, două expoziții de fotografie.

Biblioteca Județeană Satu Mare și Editura Citadela organizează vineri, 11 ianuarie, cu începere de la ora 15:00, în Sala multimedia, un dublu eveniment editorial.

A XXI-a ediție a Festivalului Datinilor şi Obiceiurilor de Iarnă ”Zestrea Oașului”, care a avut loc luni la Negrești-Oaș, s-a bucurat de o participare numeroasă atât din partea ansamblurilor folclorice și a grupurilor de colindători, cât și a audienței.

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energykardioclubnoiembrie

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii