Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Pregătirile sunt în toi pentru cel mai așteptat eveniment, ”Weekend în familie”. Organizatorii au pregătit o serie de concerte și concursuri pentru cei mici, dar și pentru cei mari. Evenimentul este programat în perioada 17 – 19 mai.

Teatrul de Nord prezintă duminică, 21 aprilie, în Sala Mare, de la ora 19.00, spectacolul ”Despre șoareci și oameni” în regia lui Andrei Mihalache, scenografia Alexandru Radu.

Centrul de Promovare a Turismului Cultural ”Gróf Károlyi” anunță programul de vizitare a Castelului Károlyi din municipiul Carei în perioada Sărbătorilor Pascale.

La împlinirea a o sută de ani de administraţie românească în judeţele din partea de nord-vest a ţării, ca urmare a acţiunilor întreprinse, în anul 1919, de armata română, sub comanda generalului Traian Moşoiu, în localităţile Ciucea, Satu Mare, Borod, Aleşd, Tileagd şi Oradea vor fi organizate manifestări comemorative cu implicarea instituţiilor din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională.

Cu ocazia manifestărilor dedicate împlinirii a 100 de ani de la eliberarea orașului și județului Satu Mare și Instaurarea administrației românești 1919 – 2019, Primăria municipiului Satu Mare anunță restricții de trafic.

Primăria Cluj-Napoca anunță desfășurarea ediției a IX-a a Zilelor Clujului în perioada 27-30 septembrie 2019 și invită clujenii să transmită idei și propuneri de proiecte pentru noua ediție a evenimentului.

Centrul Județean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, în colaborare cu Teatrul de Nord Satu Mare și Cenaclul Cronograf, a organizat luni,15 aprilie, la Teatrul de Nord Satu Mare, cea de-a XIII a ediție a concursului de recitări din lirica poeților sătmăreni „RECITATIO”.

După succesul sesiunii de Satu Mare Creativ din 2018, Asociația Culturală pentru Tinerii din Satu Mare continuă seria workshopurilor și a trainingurilor creative pentru tinerii din oraș.

Careienii au avut azi ocazia să admire zeci de maşini de epocă din anii ’70 - ’80, unele modele unicat în Europa.

Festivalul-concurs de chitară clasică „Samus GuitArt”, organizat de Școala de Arte și Consiliul Județean Satu Mare, a ajuns în acest an la cea de-a IX-a ediție.

Anul trecut, în județul Satu Mare, numărul turiștilor a fost de 101.518, în creștere față de anul 2017, când s-au înregistrat 97.750. Dintre aceștia, 11.511 au fost turiști străini.

În organizarea Instituției Prefectului, Consiliului Județean și Primăriei Satu Mare, la inițiativa Asociației Civice Tempora,  în data de 19 aprilie se va reedita intrarea armatei române în municipiul Satu Mare. Eveniment petrecut în 19 aprilie 1919. 

După o îndelungată absență de pe scena literară (ultima lui carte de poezie a apărut în 2010, iar penultima în 1996), Mircea Dinescu revine cu acest nou volum.

La Filarmonica ”Dinu Lipatti” va avea loc joi, de la ora 18,30, un nou concert simfonic sub bagheta dirijorului Zsolt Janko, solistă Alexa Stier (pian/zongoră).

Goran Bregovic este cap de afiș la Zilele Orașului Satu Mare, a declarat primarul Kereskenyi Gabor azi, în cadrul unei conferințe de presă.

Secția română a Teatrului de Nord vă invită duminică 7 aprilie, de la ora 19.00, în Sala Studio de pe strada Horea, la spectacolul GOD IS A DJ de Falk Richter.

Biblioteca Județeană, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Satu Mare și cu susținerea unor sponsori inimoși, a organizat astăzi, 27 martie, cea de a XX-a ediție a evenimentului Anul editorial sătmărean.

Asociația ”Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului Satu Mare” are în grijă 90 de fete și băieți, cu vârste cuprinse între 4 luni și 18 ani, majoritatea dintre ei fiind cazuri sociale, care au avut foarte rar bucuria de a îmbrăca haine noi.

Programul complet al vizitei făcute de Papa Francisc în România în 2019 a fost dat publicității. Suveranul Pontif va fi în țara noastră între 31 mai și 2 iunie.

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energykardioclubnoiembrie

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii