Și în acest an, prin tradiționala șezătoare oșenească organizată la Muzeul în Aer Liber, oșenii reușesc să păstreze vie legătura dintre generații, arătând totodată că își respectă tradițiile și le duc mai departe.

Maratonul ședințelor de saună revine cu o nouă ediție la ștrandul Aquastar.

Târgul Mărțișorului marchează sosirea primăverii și își deschide porțile vineri, 23 februarie. 

Joi, 7 martie, alături de orchestra Filarmonicii de Stat „Dinu Lipatti” vor urca pe scenă doi dintre cei mai îndrăgiți artiști ai României: soprana Irina Baianț și Ovidiu Lazăr.

De Ziua Națională a Lecturii, 15 februarie, sunt încurajate activitățile culturale, sociale și educaționale prin care se evidențiază importanța lecturii, în special în formarea copiilor și tinerilor.

Ardudul reprezintă județul Satu Mare la Târgul Internațional de Turism al României, ediția de primăvară, organizat la RomExpo, București. 

Din primele clipe ale vieții noastre zărim chipul mamei și auzim glasul duios al femeii care mereu ne înconjoară cu blândețe și iubire.  

Primăria Municipiului Satu Mare, prin Centrul Cultural "G.M.Zamfirescu", lansează în baza legii Nr. 350/2005 sesiunea de proiecte cu finanțări nerambursabile, anul 2024, pe trei linii de finanțare: programul ”Sportul pentru toți” (200.000 lei), ”Cultură” (50.000 lei) și ”Proiecte de tineret, învățământ şi recreative” (400.000 lei)/bugetare participativă (100.000 lei).

Încă e iarnă în calendar și asta înseamnă că încă mai este loc pentru puțină zăpadă... Dacă nu afară, cel puțin pe scena Teatrului de Nord! 

Serviciul Public Salvamont a amenajat anul trecut trei trasee turistice noi în Munții Oașului. 

Muzeul Județean a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de vizitatori cu plată, atingând 35.891 de vizitatori, în ciuda închiderii expozițiilor de la Muzeul de istorie pentru reabilitare.

Sâmbătă, 17 februarie 2024, de la ora 18.00, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi va avea loc vernisajul expoziției de fotografie „Echilibru la marginea imaginației și a realității” semnată Eifert János.

Primăria Municipiului Satu Mare și Centrul Cultural „G.M.Zamfirescu” pregătesc și în acest an un cadou surpriză pentru sătmăreni cu ocazia Zilei îndrăgostiților - Ziua Sfântului Valentin.

An de an, la mijlocul lunii februarie, şvabii din Ardud aprind focurile la hotarele localităţii pentru a alunga iarna şi spiritele rele şi pentru a grăbi sosirea primăverii. Funka este un obicei străvechi al comunităţii şvăbeşti, interzis în perioada comunismului şi reluat după Revoluţie.

Eclipsă totală de Soare în 2024: Se va produce pe data 8 aprilie și va fi un eveniment astronomic foarte rar datorită activității mai intense a suprafeței solare.

Astăzi a avut loc prima ședință a Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism a județului Satu Mare, iar unul dintre cele mai importante puncte de pe ordinea de zi a fost adoptarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) de amenajare a teritoriului din zona stațiunii Luna Șes. 

Falstaff ne-a transmis că-și prelungește vizita în orașul nostru! 

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii