Războiul din Ucraina i-a pus  pe mulți fermieri români într-o situație dificilă. Exista categorii care au beneficiat de sprijin, de exemplu pentru pierderile inregistrate, crescătorii de bovine primesc sprijin - fie că este vorba de vite de carne sau de vaci de lapte.

Liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, au anunţat în această seară că s-a ajuns la un consens pe tema comasării alegerilor, iar europarlamentarele şi localele vor avea loc în 9 iunie.

Casa de Cultură „Dr. Augustin Mircea” din Ardud a găzduit vineri o dezbatere cu tema ”Satu Mare - identitate românească în Comunitatea Europeană", cu participarea unora dintre cei mai străluciți gânditori din România zilelor noastre, profesorii Adrian Papahagi, Sever Voinescu și Teodor Baconschi, în cadrul unui eveniment sprijinit de Institutul de Studii Populare și PNL Satu Mare. 

Preşedinta Ungariei, Katalin Novàk, o apropiată a lui Viktor Orban, şi-a anunţat sâmbătă demisia, în urma unei controverse majore legate de graţierea unui condamnat într-un caz de pedofilie, informează MTI.

Deputatul PNL Adrian Cozma a adus un omagiu lui Vasile Lucaciu, una dintre cele mai importante personalități politice, culturale și istorice ale românilor. 

„Anul care tocmai a inceput va fi unul extrem de complicat si de complex, in care Societatea, decidentii si indivizii vor fi pusi sa faca alegeri diverse in mai multe domenii fundamentale„, arată Ciprian-Dan Costea, prim-vicepreședinte PNL Satu Mare. 

Aflat în vizită în comuna Apa, deputatul PNL Adrian Cozma a menționat că 13 km de străzi vor fi modernizate în comună. 

Conducerea UDMR Satu Mare își propune un scor cât mai bun la alegerile de anul viitor și să fie din nou la guvernare. 

Deputatul PNL Adrian Cozma a votat legea bugetului de stat alături de colegii parlamentari, reușind astfel să obțină suma de un milion de lei pentru aparatură medicală la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare și la Spitalul de Pneumofiziologie.

Deputatul PNL Adrian Cozma a propus amendamente la legea bugetului de stat pe anul 2023, prin care au fost achiziționate aparate medicale de ultimă generație pentru secțiile Spitattlului Județean de Urgență Satu Mare.

Conducerea PNL Satu Mare reacționează, după ce mai multe afișe cu mesajul „PNL creștele taxele” au apărut în oraș.

Măsura Guvernului prin care anulează dreptul firmelor să poată plăti amenzile în cuantum de 50% dacă plata se face în 15 zile, e foarte inoportună, ca să nu zicem că e împotriva economiei, susține deputatul PNL Adrian Cozma.

Tinerii liberali sătmăreni alături de alți peste 150 de colegi liberali din întreaga țară au participat în aceste zile la cea de-a XIV-a ediție a Școlii Memoriale „Gheorghe I. Brătianu” din Sighetu Marmației, găzduită de TNL Maramureș.

Organizația Femeilor Liberale din Satu Mare  susține inițiativa legislativă care prevede un mediu mai sigur pentru copii în spațiul online.

Apaserv, despre acuzațiile deputatului Cozma: „Cerem domnului deputat să nu discrediteze munca depusă de colegii noștri. Dacă dorește să se implice proactiv, poate să urgenteze evaluarea proiectelor depuse de Apaserv și primăriile din județ”.

„25 de milioane de lei e una dintre ultimele țepe trase sătmărenilor prin intermediul Apaserv S.A.. Acel apaserv unde distinsul edil pretinde că și-a început cariera profesională și unde o continuă familia și prietenii dumnealui”, a declarat deputatul PNL Adrian Cozma azi, în cadrul unei conferințe de presă. 

Deputatul UDMR de Satu Mare, Lóránd Magyar, cere ministrului Agriculturii să elaboreze norme metodologice privind aplicarea Legii Porcului astfel încât porcii crescuți în gospodării să poată fi vânduți și în continuare.

„E important să revenim cât mai rapid la starea de dinaintea limitării utilizării banilor cash”, susține deputatul PNL Adrian Cozma.

Tinerii  au nevoie de instrumente care să-i încurajeze să înființeze, cumpere sau să preia fermele, susține deputatul UMDR de Satu Mare, Magyar Lóránd, care anunță deschiderea perioadei de finantare pentru granturi în valoare de pana la 70.000 de euro destinate tinerilor fermieri. 

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii