alegeri locale 2024 pnl adrian cozma 
alegeri locale psd satu mare varianta2
banner udmr alegeri locale 2024 smnews

Au mai rămas patru săptămâni până la vacanța de vară. 

Ultima zi a campaniei naționale „Săptămâna Prevenirii Criminalității”, implementată la nivelul județului Satu Mare de către polițiștii sătmăreni în colaborare cu partenerii din cadrul unor instituții cu atribuții în domeniu, este alocată temei axată pe domeniul disparițiilor minori, plecării voluntare sau involuntare de acasă sau locul pe care acesta îl consideră „acasă”. 

Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare se implică an de an în derularea celui mai important concurs de educație rutieră din județ destinat preșcolarilor „Suntem mici, dar circulăm corect!”, aflat în acest an la cea de a XV-a ediție. 

Ministrul Educației, Ligia Deca, a declarat că își dorește ca „Școala altfel” din anul școlar 2024-2025 să fie axată pe siguranță rutieră și crede că odată cu activitățile altfel din această săptămână va crește și atractivitatea subiectului pentru tineri. 

Examenele de corigență pentru elevii de clasele primare, gimnaziale, liceale și profesionale au loc în perioada 8-19 iulie, potrivit unui document trimis de Ministerul Educației către inspectoratele școlare. 

Luni, 20 mai, a început etapa de reînscrieri la grădiniţe şi creşe, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. 

La Olimpiada națională de istorie, ediția XLVII, desfășurată la Brașov, în 27 aprilie - 1 mai 2024, elevul Dan Andrei Ardelean, din clasa a X-a A, de la Colegiul National "Mihai Eminescu" din Satu Mare, a obţinut mențiune. 

Rotaract Club Satu Mare se mândreşte să anunțe un nou succes în cadrul evenimentului său caritabil, „Cocktail Charity Party”, în urma căruia s-a reușit strângerea de fonduri pentru achiziționarea unui instrument muzical - MARIMBA - pentru clasa de percuție a Liceului de Artă „Aurel Popp” din Satu Mare. 

În perioada 10-14 mai 2024, începând cu ora 10:00, se desfășoară Târgul liceelor la care participă elevii care studiază la școlile din județul Satu Mare. 

Cele mai bune universități din România sunt Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, Universitatea din București (UB) și Universitatea Națională de Științe și Tehnologie Politehnica București (UNSTPB), potrivit raportului privind metarankingul pentru anul 2023, publicat miercuri după-amiază, 8 mai, de Ministerul Educației. 

Profesorii sau viitoarele cadre didactice se vor înscrie la concursul național de Titularizare 2024 în perioada 8-17 mai, potrivit calendarului oficial. 

Școala începe pe 8 mai, după vacanța de primăvară și după sărbătorile de Paște pentru creștinii ortodocși, conform calendarului anului școlar 2023-2024. 

Inspectoratele școlare și toate școlile trebuie să desemneze o persoană responsabilă cu educația rutieră, potrivit unui adrese a Ministerului Educației, document consultat de Edupedu.ro.

Patru eleve de la Colegiul Național „Ioan Slavici”, pe podium la Olimpiada de Pedagogie-Psihologie (profilul pedagogic) etapa națională. 

„Gândurile unui adolescent - între limite și perspective” este un proiect inițiat de către Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare, Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității, care se desfășoară și în acest an, în parteneriat cu Serviciul de Probațiune Satu Mare.

În perioada 22-26 aprilie 2024, la Olimpiada Națională de Informatică, desfășurată la Iași, Luca Valentin Mureșan, un elev de excepție al Colegiului Național "Mihai Eminescu" din Satu Mare, a demonstrat excelență și determinare remarcabilă în domeniul informaticii, obținând Premiul I cu punctaj maxim și medalia de AUR.

Ministerul Afacerilor Interne scoate la concurs 2.880 de locuri, în perioada aprilie – iulie 2024 pentru admiterea în cele șase instituții de învățământ ale MAI în care se formează agenți de poliție, subofițeri și maiștri militari, conform unui comunicat de presă. 

Nouă elevi de la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, calificați la etapa națională a Olimpiadei de Tehnologia Informației și Comunicațiilor.

Festivitatea de premiere a Concursului de creație literară „Eu iubesc biblioteca”, ediția a III-a, cu tema „Biblioteca, parte din viața mea” s-a desfășurat miercuri, 24 aprilie, cu începere de la ora 11:00, în găzduirea Sălii de lectură „Gheorghe Bulgăr”, cu participarea elevilor concurenți la cele două secțiuni („Scrisoare”– pentru ciclul gimnazial, respectiv „Eseu”– pentru ciclul liceal) și a profesorilor coordonatori. 

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii