davis banner

Elevi ai Colegiului Național “Mihai Eminescu” din  Satu Mare calificați la etapa finală a concursului național de robotică NEXTLAB.TECH, ediția 2023.

O medalie de aur și trei de argint pentru echipa reprezentativă a României la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori.

Azi, în cadrul ședinței de Colegiu Prefectural, prefectul Radu Roca a solicitat Inspectoratului Județean Școlar să transmită corpului didactic din şcolile gimnaziale ca programul zilnic să înceapă cu intonarea imnului național.

Elevii și profesorii au început luni, 27 noiembrie, cea mai scurtă săptămână de școală din acest an școlar, de doar trei zile. 

În weekend s-a desfășurat la Baia Mare concursul regional de matematică  „Prin labirintul matematicii”, ediția a XVI-a.

Titlul de „șef de promoție” validează nu doar performanțele școlare ale unui elev, cuantificate în note, ci, mai ales, performanțele de excelență, prin care devine vizibil și care îl poziționează ca model sau chiar lider. 

Preșcolarii au dăruit fructe și legume seniorilor de la Centrul de zi „Sf. Iacob” din Satu Mare și au petrecut o oră plină de joacă și bucurie alături de noii lor prieteni. 

La Concursul județean de matematică „Memorialul Petkes Grigore” – Ediția a XV-a, Carei, cincisprezece elevi de la Colegiul Național „Ioan Slavici” s-au clasat pe podium. 

Ziua de 20 noiembrie este marcată la nivel internațional ca o zi dedicată copiilor. Mai exact, ONU a stabilit data de 20 noiembrie Ziua Mondială a Drepturilor Copiilor. 

Rezultat remarcabil obținut de Școala de Arte Satu Mare, prezentă la festivalul-concurs național de muzică clasică "Francisc Hubic", ediția a II-a, Oradea 17-18 noiembrie 2023. 

Voluntariatul în cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC) a reînceput în acest an școlar în 58 de grădinițe și școli din județul Satu Mare. 

În acest weekend a avut loc concursul județean de matematică „Memorialul Petkes Grigore” – Ediția a XV-a, 18.11.2023, la Carei. 

În perioada 10-12 noiembrie 2023 s-a desfășurat, la Colegiul Național „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca, concursul interliceal de fizica Topfiz. Acest antrenament pentru viitoarele competiții de fizica a mobilizat elevii claselor VII-XII, de la 6 colegii reprezentative din nord-vestul României.

Modele de subiecte pentru Evaluarea Națională 2024 au fost publicate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, din subordinea Ministerului Educației. 

În 2019, vârsta medie de începere a utilizării internetului era de 9 ani, în timp ce în 2023 aceasta a scăzut la 8,2 ani. 

Elevele de la Palatul Copiilor, Amalia Nițu și Livia Păcurar au obținut locul 1 la secțiunea dans modern, Nițu Amalia locul 1 la solo dans modern și Livia Păcurar locul 2 la secțiunea de dans contemporan.

O cercetare făcută de un portal de activități educaționale și extrașcoalare pentru copii, din Cluj-Napoca, arată că cele mai mari tarife medii la grădinițe și creșe sunt în Cluj-Napoca, urmat de București și Târgoviște, iar cele mai mici tarife de acest fel pentru instituții private se regăsesc în Arad, Giurgiu și Brăila, conform analizei citate. 

Fonduri europene în valoare de 120 milioane euro, se alocă din Programul Incluziune și Demnitate Socială 2021-2027, pentru copiii dezavantajați din învățământul de stat preșcolar, primar și gimnazial, potrivit unui proiect de Ordonanță de urgență a Guvernului adoptat la mijlocul lunii octombrie 2023.

Anul acesta, peste 40 de liceeni din tot județul au beneficiat gratuit de ateliere de improvizație, mișcare scenică și scriere dramatică, în cadrul unui proiect cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național. 

Patru absolvenți au fost angajați pe loc, azi, în cadrul Bursei locurilor de muncă destinată absolvenților.

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii