davis banner

Violenţa dezbină, destramă familii, distruge vieţi - un proiect de informare/conștientizare inițiat de Inspectoratul de Poliție Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Data de 25 noiembrie, dată stabilită de Adunarea Generală a Națiunilor Unite ca fiind Ziua  Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor a constituit oportunitatea de lansare a proiectului de informare/conștientizare a violenței în familie ”ÎNTINDE MÂNA ȘI OFERĂ AJUTOR!”. 

Proiectul a fost inițiat de către Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare, prin Compartimentul |Analiza și Prevenirea Criminalității, în cadrul grupului de lucru al Comisiei Județene privind Incluziunea Socială.
Având ca scop promovarea conștientizării consecințelor violenței domestice prin activități de informare despre legislația în domeniu, problematica fenomenului și cazuistica instrumentată de către polițiști în domeniul violenței domestice, prin dezvoltarea schimbului reciproc de date statistice din domeniu, proiectul se adresează asistenților sociali și referenților din cadrul DGASPC Satu Mare, DAS Satu Mare, SERVICIUL PUBLIC DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ SATU MARE, din cadrul ONG – urilor membre în grupul de lucru al Comisiei Județene privind Incluziunea Socială.
În acest context, vineri, 25 noiembrie, s-a desfășurat prima întâlnire, în sistem online, pe platform ZOOM MEETING, având un caracter general, axându-se pe prezentarea proiectului de informare/conștientizare asupra fenomenului violenței în familie ”ÎNTINDE MÂNA ȘI OFERĂ AJUTOR!” și pe cunoașterea așteptărilor vis-a-vis de demersurile proiectului,  din partea reprezentanților instituțiilor care fac parte din grupul de lucru al Comisiei Județene privind Incluziunea Socială.
Direcțiile de acțiune ale proiectului au constat în:- organizarea de sesiuni de formare profesională destinate specialiștilor în domeniile de prevenire și combatere a violenței domestice și egalitate de șanse între femei și bărbați;- dezvoltarea schimbului reciproc de date statistice cu privire la cazurile de violență domestică, la incidența fenomenului;- utilizarea de proceduri unitare și integrate de monitorizare a datelor adminsitrative colectate de fiecare instituție în parte, în domeniul prevenirii și combaterii violenței domestic,vor fi implementate de către ofițerii de poliție din structura prevenire, prin organizarea bilunară a unor sesiuni de formare profesională, pe grupuri restrânse,  destinate asistenților sociali, în domeniul prevenirii violenței în familie, pe platforma ZOOM MEETING.
Totodată, în cadrul proiectului, vor fi identificați, lunar, specialiști din diferite domenii care au tangență cu fenomenul violenței domestice și vor fi invitați la întâlnirile grupului de lucru al comisiei în vederea prezentării unor informații relevante.
Concluzia la care s-a ajuns este axată pe ideea care stă ca preambul al proiectului: Ştim cu toţii că violenţa dezbină, destramă familii, distruge vieţi. De aceea, am ales FLOAREA DE NU MĂ UITA ca şi simbol al proiectului. Floarea de nu-mă-uita este asociată cu amintirile legate de persoane dragi, persoane care au dovedit în anumite împrejurări spirit de sacrificiu. Tot floarea de nu-mă-uita simbolizează protecția, norocul. Semnificația culorii albastre, specifică acestei flori este asociată cu calmul, serenitatea, spiritualitatea- chiar.
Potrivit studiilor științifice, albastrul este culoarea preferată a majorității oamenilor, o culoare care inspiră încredere, demnitate, inteligență, pace, seninătate. Cele cinci petale ale florii semnifică membrii familiei, care sunt, sau ar trebui să fie uniți și egali în drepturi”.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii