davis banner

Campania națională ”Siguranța online” continuă

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Campania națională ,,SIGURANȚA ONLINE” este implementată la nivelului județului Satu Mare de către polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare - Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității, până la data de 28 februarie.

Scopul campaniei vizează informarea și conștientizarea minorilor cu privire la formele de manifestare și modalitățile de prevenire a fraudelor online, respectiv impactul pe care mediul online îl are asupra vieții lor.
Pornind de la premisa că, pentru a profita de toate avantajele oferite de internet, copiii, de la cele mai fragede vârste, trebuie să fie pregătiți să ia decizii înțelepte, polițiștii din structurile de prevenire și siguranță școlară au fost prezenți în mijlocul preșcolarilor – grupele mijlocii și mari, din cadrul Grădiniței cu Program Prelungit ,,Dumbrava Minunată” Satu Mare.
Noțiunile fundamentale despre siguranța digitală și cea din mediul online au fost transmise prin jocuri, adaptate particularităților de vârstă, clipul tematic ,,Ademenirea: magia animalelor”, prezentând experiența unor copii : Lee și Kim și a supereroului SID, aducând în prim plan importanța cunoașterii informațiilor legate de siguranța online, astfel încât lumea online să poată fi explorată cu încredere.
Și tinerii din cadrului Liceului Tehnologic ,,George Barițiu” Livada  au participat la sesiuni de informare pe această temă, pericolele existente, tentativele de psishing, folosirea datelor personale fără consimțământ,  tangența cu domeniul traficului de persoane, precum și domeniul răspunderii penale fiind abordate pe larg de către polițiștii în cadrul întâlnirilor.
,,Povestea lui Justin” -  clipul tematic vizionat de către participanți a adus în prim plan atât postura de victimă, cât și de agresor în mediul online, regulile ce ar trebui respectate pentru a fi în siguranță în situațiile când apelăm la rețelele de socializare pentru a comunica , precum și vulnerabilitățile existente în cazul când împărtășim necunoscuților datele noastte personale.
Pentru a fi noi în siguranță în mediul online e nevoie să ne informăm din surse acreditate, să prevenim situațiile problematice, dar, mail ales, să apelăm la un adult responsabil care cunoască ce se întâmplă cu noi atât în viața reală, cât și în mediu online și să apelăm cu încredre la autoritățile competente a oferi suport, susținere, intervenție și soluționare.
O prioritate în domeniul prevenirii victimizării minorilor a POLIȚIEI ROMÂNE o reprezintă SIGURANȚA ÎN MEDIUL ONLINE, demersurile de implementare a campaniei naționale continuând  în perioada următoare.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii