300 de persoane, pregătite să acționeze prompt pentru acordarea primului ajutor și consiliere psihologică

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Primăria Municipiului Satu Mare și Societatea Națională de Cruce Roșie din România Filiala Satu Mare au finalizat un amplu proiect cu finanțare europeană, realizând o rețea de voluntari și instruind zeci de sătmăreni să fie pregătiți în a-și sprijini semenii în orice situație de criză. 

Primăria Municipiului Satu Mare și Crucea Roșie au lucrat împreună la extinderea rețelei de voluntari și formarea unui grup de specialiști ce să poată interveni prompt și rapid în caz de urgență, în caz de dezastre naturale, situații de criză, pandemii. 
Prin proiectul cu finanțare europeană „În sprijinul comunităților”, lansat în urmă cu un an, 300 de persoane - reprezentanți ai autorității publice locale, personal din instituții publice locale și autorități, reprezentanți ai organizațiilor nonguvernamentale, asociații și sătmăreni - au fost pregătite să intervină în caz de situații de criză.
Totodată, un alt rezultat valoros al proiectului este elaborarea unui instrument comun privind managementul stresului în situație de criză, dezastru sau pandemie. 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii