Cât de sigure sunt tranzacțiile realizate la cazinourile online? Foto: Pixabay.com

Cât de sigure sunt tranzacțiile realizate la cazinourile online?

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Marea majoritate a cazinourilor online din România oferă o varietate de facilități jucătorilor noi, dar și celor vechi, prin care le înlesnesc tranzacțiile financiare realizate în contextul depunerilor sau retragerilor de bani. Site-urile de gambling sunt construite pe o interfață prietenoasă cu utilizatorul, intuitivă, care oferă o serie întreagă de metode de plată pentru jucători. 

Iată cele mai uzuale și importante metode de depunere și retragere practicate de cazinourile din România:  
  • Cardul de credit / cardul de debit
  • Portofelul electronic / aplicații de plată din telefon
  • Transferul bancar
  • Direct din agențiile fizice
  • Alte instrumente de plată digitale 

Bineînțeles, cazinourile online se întrec în a oferi utilizatorilor cele mai bune metode de plată și le prezintă întotdeauna într-o lumină extrem de favorabilă, creând impresia că totul este 100% sigur. Deși, în general, tranzacțiile realizate între clienți și operatorul de jocuri de noroc sunt securizate și lipsite de pericole, există anumite aspecte pe care trebuie să le iei în considerare atunci când vine vorba de bani. 

 

Patru sfaturi pentru a evita pericolele generate de depunerile și retragerile efectuate din cazinourile online:

1. Verifică legalitate cazinoului

Toate cazinourile care funcționează pe teritoriul țării noastre trebuie să dețină o licență eliberată de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN), singura autoritate guvernamentală care reglementează acest domeniu. În România există în acest moment peste 35 de licențe active, sub care funcționează o serie de operatori cu mai multe denumiri comerciale. Pentru a nu fii păcălit de vreun operator-fantomă, verifică întotdeauna licența acestuia pe site-ul ONJN-ului ori intră direct pe o platformă unde găsești toate aceste informații într-un singur loc. În acest domeniu este ușor să fii înșelat, motiv pentru care verificarea acestei informații poate face diferența dintre un utilizator protejat și unul supus unor riscuri financiare ridicate. 

 

2. Verifică cum poți retrage câștigurile cât mai sigur

Efectuarea unei retrageri este una dintre cele mai importante faze ale interacțiunii cu un cazino. Toți jucătorii norocoși vor să-și încaseze câștigurile cât mai repede și într-un mod cât mai sigur. Dar cum poți fi sigur că acestea vor fi într-adevăr virate și că nu ai fost păcălit? După cum arătam mai sus, este esențial ca aceste site-uri de jocuri să funcționeze cu o licență și o autorizație de funcționare validă. De asemenea, este important să citești și regulamentul operatorului respectiv, dar și secțiunea „Termeni și condiții”. De obicei, ceea ce e scris cu caractere mici este extrem de relevant! 

Totodată, trebuie să știi că, dacă dorești să retragi bani reali de la un cazino online, o poți face doar dacă atingi o anumită sumă. De exemplu, daca suma maximă pe care respectivul operator o acceptă pentru retrage este de 100.000 de lei, nu vei putea retrage mai mult de atât deodată. Atât sumele maxime cât și cele minime variază la cazinourile virtuale, așa că este recomandat să le verifici întotdeauna cu atenție înainte de a începe să joci.

În principal, pentru ca să poți retrage câștigul în siguranță, fără bătăi de cap, trebuie să bifezi acești 5 pași: 

  • Te asiguri că ai suma minimă de retragere
  • Te asiguri că nu depășești suma maximă pe care o poți retrage
  • Alegi metoda de plată preferată
  • Te informezi cu privire la timpul de procesare a plății
  • Îți încasezi câștigul

 

3. Informează-te cu privire la modalitatea de depunere în siguranță 

Dacă dorești să depui bani la un cazinou online, trebuie să știi că, la fel ca la retrageri, există anumite limite, însă doar minimale. Astfel, dacă suma minimă de depunere pentru un anumit cazino este impusă la 10 lei, nu poți face o depunere sub această sumă. 

Pentru ca depunerea efectuată să fie în siguranță, aceasta trebuie să respecte câțiva pași simpli: 

  • Te înregistrezi pe site
  • Alegi metoda de plată preferată
  • Efectuezi prima depunere 
  • Îți verifici contul și balanța

 

4.Mare atenție la timpul de procesare a tranzacțiilor! 

Timpul de procesare a tranzacțiilor online, atât pentru depunere cât și pentru retragere, variază în funcție de fiecare operator. În cele mai multe cazuri depunerile se procesează instant, în funcție, desigur, de metoda de plată aleasă. În schimb, la retragere, tranzacția poate dura până la 1-2 zile lucrătoare. 

Trebuie să știi, de asemenea, că sunt cazinouri care îți pot cere informații suplimentare despre contul tău atunci când efectuezi o retragere: o copie a actului de identitate, o factură pe numele tău, o fotografie a cardului, etc. 

 

Ce riscuri sunt asociate plăților online la cazinouri? 

La fel ca în cazul celorlalte tranzacții financiare realizate pe internet, precum cumpărăturile sau achitarea unor facturi, domeniul gamblingului comportă și el anumite riscuri financiare pe care le poți preîntâmpina ușor dacă ești informat. 

Astfel, dacă accesezi un site nesigur, există posibilitatea ca datele tale personale și financiare să fie vulnerabile și accesibile hackerilor sau anumitor escroci. În acest fel experiența ta în domeniul jocurilor de noroc va fi una profund negativă, care te va însoți o bună bucată de vreme. 

De asemenea, este esențial să alegi un site de jocuri recunoscut, care oferă protecție prin criptare digitală. Concret, un astfel de cazino online trebuie să folosească protocolul de securitate https, care criptează datele transmise de la site-ul respectiv la serverul web, cu scopul de a oferi o identificare criptată și sigură. 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii