8 termeni pe care e bine să-i cunoști înainte să începi să te joci sloturi 

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Dacă ești la început de drum și sloturile online ți-au stârnit curiozitatea, ți-am pregătit un scurt ghid din care vei afla câțiva termeni pe care îi vei întâlni. E bine să fii cât mai informat pentru a avea un bagaj de cunoștințe solid, astfel încât să înțelegi mai bine cum funcționează jocurile.

RTP, volatilitate, linii de plată, Wild și Scatter sunt doar câțiva dintre termenii pe care îi vei întâlni la sloturi online. Ce sunt aceștia? Îți vom explica pas cu pas în rândurile următoare.

1. RTP - Reprezintă procentul de bani pe care un slot îl va întoarce spre jucători într-o perioadă nedeterminată de timp. În general, la sloturi online RTP-ul este de peste 90%. Jocurile de top au un RTP de peste 98%. Este lesne de înțeles că e bine să încerci un slot cu RTP cât mai mare pentru a avea șanse mai bune pe termen lung. Atenție, RTP-ul nu se referă doar la o sesiune, ci vizează o perioadă nedeterminată de timp.

2. Volatilitatea - Este termenul care definește frecvența cu care un joc face plăți. Un slot cu volatilitate mare oferă câștiguri mai mari, dar acestea vor veni mai rar. În schimb, un slot cu volatilitate mică oferă câștiguri mai frecvente, însă mai mici. Ele sunt potrivite jucătorilor recreaționali, care se bucură de orice câștig.

foto sloturi

3. Linii de plată - Sunt liniile pe care trebuie să aliniezi simboluri pentru a câștiga. Numărul de linii de plată diferă de la un slot la altul și este trecut în tabelul cu informații. Liniile de plată pot fi fixe ori variabile. Poți găsi sloturi cu 3 sau 5 linii de plată, dar poți găsi și cele din categoria Megaways care au și peste 100 de mii de modalități de câștig.

Ce sunt simbolurile Wild și Scatter la sloturi online?

4. Wild - Este un simbol special regăsit în multe sloturi. El înlocuiește toate celelalte simboluri (cu excepția Scatter-ului) pentru a forma combinații câștigătoare. Este, practic, echivalentul unui Joker din cărțile de joc. De asemenea, în unele jocuri simbolurile Wild vin și cu funcții speciale, precum rundele bonus.

5. Scatter - Este un alt simbol special prezent în numeroase sloturi. Scatterul nu trebuie să apară pe o linie de plată activă pentru a câștiga. Are rolul de a declanșa funcții bonus, secvențe speciale ori rotiri gratuite. La cele mai multe sloturi e nevoie de minim 3 simboluri Scatter pentru a activa aceste funcții.

6. Rotiri gratuite - O funcție bonus ce poate fi activată în anumite momente ale jocului. În momentul în care rotirile gratuite sunt activate, jucătorul nu mai mizează banii săi, dar câștigă fonduri reale. În unele jocuri, rotirile gratuite vin și cu multiplicatori.

foto informatii din istoria sloturilor

7. Jackpot - Este un premiu special disponibil în multe sloturi. Sumele oferite sunt în general foarte mari, chiar uriașe în anumite momente. Jackpot-urile sunt de două feluri: fixe și progresive. Cele fixe au o valoare prestabilită, ce nu poate fi modificată indiferent când se câștigă jackpot-ul. În schimb, la cele progresive, suma crește continuu până când un norocos încasează jackpot-ul și apoi suma se resetează.

8. Păcănele gratis - Unele cazinouri legale și platforme cu pacanele demo îți oferă oportunitatea de a încerca jocurile fără riscuri financiare. Jocul este identic, numai că nu mizezi sume reale, ci bani virtuali. Avantajul este că descoperi jocuri fără să ai teama că s-ar putea să pierzi bani. Te bucuri la fel de mult de experiență.

Jocurile de noroc cu mize reale se adresează în exclusivitate persoanelor care au împlinit vârsta de 18 ani. Fii responsabil!

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii