Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor continuă finanțarea programului "Casa Verde Fotovoltaice"

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Veste bună pentru toți sătmărenii! Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor continuă finanțarea prin intermediul Administrației Fondului pentru Mediu (AFM) a programului "Casa Verde Fotovoltaice", proiect important menit să contribuie la protejarea mediului înconjurător prin reducerea poluării.

Programul Casa Verde 2024 reprezintă o oportunitate pentru a-ți asigura independența energetică prin utilizarea electricității furnizate de panourile solare. Dacă ești interesat să devii beneficiarul programului este necesar să știi detalii de actualitate:
Bugetul este substanțial: Programul beneficiază de un buget total de 2 miliarde de lei, care va permite instalarea de panouri fotovoltaice pentru cel puțin 60.000 de beneficiari;
Finanțarea a fost majorată: Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) oferă o finanțare nerambursabilă de 30.000 de lei, comparativ cu 20.000 de lei în anul 2023;
Aceasta include atât costurile pentru panourile fotovoltaice, cât și pentru bateriile de stocare a energiei electrice.
De altfel, ca o noutate, între condițiile de acordare se regăsește faptul că suma finanțată trebuie să acopere atât panourile fotovoltaice, cât și bateriile de stocare a energiei, cu o capacitate minimă de 3 kW pentru panouri.
Cofinanțare: Beneficiarii trebuie să contribuie cu o cofinanțare de 10%, adică 3.000 de lei. Aceasta reprezintă o investiție mică pentru o economie pe termen lung și pentru un viitor mai verde.
Perioada de înscriere:
- instalatorii se vor putea înscrie începând cu 06.09.2024;
- persoanele fizice se pot înscrie în program începând cu 27.09.2024.
Ca și anul trecut, persoanele fizice se vor înscrie personal în cadrul programului prin intermediul aplicației informatice a AFM, documentele necesare fiind: actul de identitate, certificatele fiscale, atât de la serviciile de impozite și taxe locale, cât și de la bugetul consolidat, din care să rezulte că persoana fizică nu are datorii, plus extrasul de carte funciară.
Înscrierile se vor desfășura pe regiuni, într-o singură zi pentru fiecare regiune, calendarul estimativ fiind:
• 27 septembrie: Regiunea Nord-Vest;
• 30 septembrie: Regiunea Centru;
• 1 octombrie: Regiunea Nord-Est;
• 2 octombrie: Regiunea Sud-Est;
• 3 octombrie: Regiunea Sud;
• 4 octombrie: Regiunea București-Ilfov;
• 7 octombrie: Regiunea Sud-Vest Oltenia;
• 8 octombrie: Regiunea Vest;
• 9 octombrie: Unități de cult.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii