Se pun bazele constituirii unui grup de acțiune local

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Prin înființarea unui grup local de acțiune (GAL) se dorește implicarea activă a comunității în vederea dezvoltării durabile a 4 zone marginalizate din municipiul Satu Mare.
Azi, la sediul central al Caritas, a avut loc lansarea proiectului cu titlul: „Sprijin pregătitor pentru elaborarea Strategiei de Dezvoltare Locală și înființarea Grupului de Acțiune Local al municipiului Satu Mare”. Proiectul cofinanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 va fi derulat de Primăria Municipiului Satu Mare în parteneriat cu Asociația Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare și OTP Consulting România în perioada septembrie – noiembrie 2017.
Prin acest proiect se va realiza o strategie de dezvoltare pentru 4 zone marginalizate (ZUM) din municipiul Satu Mare, și anume: zona Ostrovului (ZUM1), Crângului (ZUM2), Horea (ZUM3), respectiv Toamnei (ZUM4). Strategia de dezvoltare va fi elaborată prin implicarea activă a comunității locale, bazându-se pe nevoile reale ale persoanelor care trăiesc în aceste ZUM-uri, cât și pe propunerile venite din partea factorilor care sunt interesați în dezvoltarea acestor zone.
Scopul evenimentului de lansare a fost informarea publicului interesat despre proiect, respectiv trezirea interesului pentru această inițiativă. Managerul de proiect, Florin Călin Criste, a prezentat proiectul, trecând în revistă și principalele activități care se vor derula în cadrul acestuia.
Huszti Monica Daniela, coordonator proiect din partea Caritas, a răspuns la întrebările participanților legate de înființarea și coordonarea grupului local de acțiune, respectiv condițiile stabilite pentru a deveni membru GAL. Evenimentul a continuat cu o dezbatere despre proiect moderată de expertul în animare Caritas, Schupler Anette. Au fost abordate subiecte ca: importanța existenței unui GAL, rolul, responsabilitățile, sarcinile unui GAL, respectiv în ce fel poate contribui la funcționarea eficientă a GAL-ului fiecare dintre participanții la eveniment. Cei prezenți, reprezentanți ai unor instituții/ organizații locale, întreprinzători, membri ONG s-au implicat cu mult entuziasm în dezbaterea subiectelor menționate, dovedind faptul că văd în acest proiect o reală oportunitate de dezvoltare benefică atât pentru cei care trăiesc în cele 4 ZUM-uri, cât și pentru întreaga comunitate locală.Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii