Oficial | 15 februarie devine Ziua națională a lecturii

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Președintele Klaus Iohannis a semnat astăzi un decret pentru promulgarea Legii privind instituirea zilei de 15 februarie ca Ziua națională a lecturii. 

Proiectul stipulează că muzeele, bibliotecile publice şi instituţiile cu atribuţii în domeniul educativ şi culturii acordă asistenţă de specialitate şi monitorizează manifestările organizate cu ocazia Zilei naţionale a lecturii, în vederea încurajării lecturii.

”Cu prilejul Zilei naţionale a lecturii se pot organiza activităţi culturale, sociale şi educaţionale prin care se evidenţiază importanţa lecturii, în special în formarea copiilor şi tinerilor.

Autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, serviciile publice deconcentrate cu atribuţii în domeniul educaţiei şi culturii, precum şi instituţiile de învăţământ superior pot acorda sprijin material financiar şi logistic pentru organizarea de evenimente de încurajare a lecturii”, prevede propunerea legislativă.

În expunerea de motive a propunerii legislative se menţionează faptul că, potrivit studiilor statistice realizate la nivel naţional şi european, românii, în special copiii şi tinerii, ”citesc foarte puţin”, iar România se confruntă cu un nivel tot mai scăzut de consum de carte.

ziua nationala a lecturii

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii