gotec

Ziua Culturii Naționale, sărbătorită la Negrești-Oaș printr-un eveniment inedit

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Personalitatea din centrul evenimentelor dedicate zilei naționale a fost Mihai Eminescu, cel care se năștea la 15 ianuarie 1850 și care ne-a lăsat o importantă moștenire culturală.

Poetul nepereche este și va fi prezent în sufletul și mintea noastră deoarece a marcat societatea românească prin opera sa, Eminescu fiind un reprezentant universal al culturii române. 
Elevii negreșteni au lucrat împreună și au creat o expoziție/stand educațional de grafică, portrete și evocări, dedicată marelui poet Mihai Eminescu. 
Biblioteca Orășenească a amenajat un stand cu operele lui Mihai Eminescu pentru a închide cercul  expoziției. 
Realizatorii expoziției/standului educațional au fost: elevii Liceului Teoretic, copiii de la Grădinița cu Program Prelungit Nr.1, copiii de la Grădinița Licurici și elevii Liceului Tehnologic I.G. Andron.
Programul artistic a fost  realizat  de către elevii Școlii Gimnaziale Nr. 3 care  au pregătit un montaj literar, dedicat marelui nostru poet, fiind prezentate , mai ales, câteva repere din viața copilului Mihai Eminescu. Aceste incursiuni biografice au fost prezentate de către Gavra Flavia, iar fragmente din poezii reprezentative au fost recitate de Ban Roxana, Moiș Giulia, Paicu Iulia și Călăuz Rareș, cu toții elevi de clasa a VIII-a.
De asemenea, elevii Școlii Gimnaziale Nr. 1 au pregătit un program de recitare poezii  dedicat marelui nostru poet Mihai Eminescu. Poeziile au fost recitate de Ciobra Florica și Dărăban Cristian clasa a V-a A, Șofineț Eliza  clasa a VI-a A,  Mihoc Samuel și Ciorbă Bianca clasa a VIII-a A. 
Elevii clasei a VI-a de la Liceul Teoretic Negrești-Oaș, coordonați de prof. Angela Hoban au participat la Atelierul de lectură și de creație artistică cu tema: „Rugăciunea în opera marelui poet național Mihai Eminescu”  recitând următoarele poezii: Rugăciune, Rugăciunea unui dac, Dumnezeu și om, Răsai asupra mea. Eleva, Lohan Maria  Riana a redat creația proprie, proză: „Delicioasa lună de zahăr ars" cu care s-a clasat pe locul I la Concursul Județean „Darul ce ni s-a făcut prin Eminescu" - Secțiunea: Glas de condei! 
Organizatorii acestui eveniment au fost Casa Orășenească de Cultură în parteneriat cu Muzeul Țării Oașului și Centrul Național de Informare și Promovare Turistică împreună cu Instituțiile de învățământ din oraș.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii