PREMIERĂ la Teatrul de Nord | „Domnișoara Nastasia” în regia lui Andrei Mihalache

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Duminică, 31 martie, de la ora 19:00, în Sala Mare a Teatrului de Nord, Trupa Mihai Raicu prezintă premiera spectacolului DOMNIȘOARA NASTASIA în regia lui Andrei Mihalache.

Decorul este realizat de Alexandru Radu, costumele de Wilhelmina Kuron Bekesi. 
După „Maidanul cu dragoste”, adus în fața publicului la Sala Studio, „Domnișoara Nastasia” este al doilea spectacol comemorativ George Mihail-Zamfirescu, om de teatru, scriitor, dramaturg și eseist, cel care a înființat în Satu Mare „Societatea pentru teatrul și cultura românească”.
„Domnișoara Nastasia” este una din cele mai puternice, mai durabile și mai zguduitoare opere ale teatrului românesc dintre cele două războaie. Și aceasta prin figura tragică a eroinei, personaj viu și neuitat, creat pe o singură dimensiune, dar cu o forță care o face unică în galeria marilor figuri ale teatrului românesc. Amintindu-și împrejurările în care a elaborat „Domnișoara Nastasia”, George Mihail-Zamfirescu mărturisea că mai întâi, pe când se afla la Satu Mare, în 1922-1924, a încercat să scrie un roman cu titlul „Bariera”, pe care l-a părăsit pentru că a înțeles că-i lipsea „respirația epică necesară”. După aceea a redactat două acte și patru scene. Însă atunci când le-a recitit și-a dat seama că a scris „o melodramă banală, convențională”. Scriitorul reia materialul din cele două lucrări părăsite și scrie comedia tragică „Domnișoara Nastasia”, care, din anul 1926, începe să fie tipărită fragmentar în presa vremii. Piesa vede lumina rampei puțin timp după elaborare.
În punerea în scenă a Trupei Mihai Raicu îi vom vedea pe actorii: Ioana Cheregi, Radu Botar, Romul Moruțan, Andrei Gîjulete, Carmen Frățilă, Dana Moisuc, Lucia Maria Racșan, Tibor Székely, Stelian Roșian și Andrei Stan, secondați de Vlad Giurge, Luca Terebesi/Dominik Schvarckopf, Tudor Boitor/ Ștefan Mureșan, Maria Zimbru, Michelle Marița, Yvette Princz, Mărioara Iluță, László Pfeiffer, Ioan Danciu, Marius Bîte, Marius Roman, Bíró Antal, Roland Roszpapa. 
La premiera spectacolului este valabil abonamentul „Ștefan Mareș”. 
Informații și bilete: Agenția teatrală, str. Horea nr. 6, telefon: 0261712106 | 0786538580. Bilete online: https://teatruldenord.biletmaster.ro/ron/PlaceInfo/2201.  
-------------------- 
DOMNIȘOARA NASTASIA de George Mihail-Zamfirescu
Dramatizare și regie: Andrei Mihalache
Decor: Alexandru Radu
Costume: Wilhelmina Kuron Bekesi
Distribuția:
Nastasia – Ioana Cheregi
Ion Sorcovă – Radu Botar
Vulpașin – Romul Moruțan
Luca – Andrei Gîjulete
Vecina – Carmen Frățilă
Paraschiva – Dana Moisuc
Niculina – Lucia Maria Racșan
Cârciumarul – Tibor Székely
Ionel – Stelian Roșian
Orbul – Andrei Stan
Lăutarul - Vlad Giurge
Pascu – Luca Terebesi / Dominik Schvarckopf
Luca Lacrimă – Ștefan Mureșan / Tudor Boitor 
Lume (la înmormântare, la nuntă, la cârciumă) – Maria Zimbru, Michelle Marița, Yvette Princz, Mărioara Iluță, László Pfeiffer, Ioan Danciu, Marius Bîte, Marius Roman, Bíró Antal, Roland Roszpapa
-----------------
https://www.teatruldenord.ro/ 
https://www.facebook.com/teatrul.denord  
https://www.youtube.com/@teatruldenordsatumare8080/videos 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii