Banner blato Livrare1 
banner simple shop

REGULI noi cu privire la programul ”After school”

Directorii şcolilor din județul Satu Mare au fost băgați în ședință de prefectul Eugeniu Avram,
urmare a îmbolnăvirii celor 11 copii de la Şcoala Gimnazială ”Constantin Brâncoveanu”, săptămâna trecută, în timp ce se aflau ”ilegal” în program after school, scandal finalizat cu demiterea directorului Anca Seucea.
Cu excepția Școlii Gimnaziale ”Grigore Moisil”, nicio școală din județ nu a depus la Inspectoratul Şcolar Judeţean, aşa cum prevede legea, un proiect privind organizarea programului Şcoală după şcoală. Un astfel de proiect trebuia depus până în luna martie a.c. şi trebuia să aibă inclusiv acordul comitetului de părinţi.
Așa cum însuși prefectul Eugeniu Avram a recunoscut, întâlnirea de azi cu directorii de școli din județ s-a desfășurat sub deviza: ”Un om deștept poate să învețe și de la un prost. Invers e mai greu (citat de Francis Bacon despre Om).
Supărat foc după incidentul produs la Școala ”Constantin Brâncoveanu” care a pus în pericol sănătatea elevilor, prefectul i-a băgat în ședință pe toți directorii școlilor din județ. A chemat și specialiști de la conducerile Inspectoratului Școlar, Direcţiei de Sănătate Publică și Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Satu Mare pentru a le da lecții cu privire la modul legal în care se desfășoară programul after school, precum și găsirea de spații adecvate servirii mesei de către elevii care optează pentru programul Școală după școală.
”Legea prevede că se poate organiza această activitatea în unitățile de învățământ care au spațiu destinat pentru servirea mesei. Majoritatea școlilor generale nu au această posibilitate. Totuși, aș ruga să identificați un spațiu exclusiv pentru actul de mâncare. Dacă nu e posibil, puteți să vă îndreptați către una dintre unitățile de alimentație publică din jurul școlii”, a fost recomandarea făcută de către medicul specialist din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică, Macrina Mihai.

Lasă un comentariu

cbasatumare

Banner Livrare22

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii