banner draxkmaier satu mare

Un elev a căzut de la etajul unei școli din județ. Băiatul a fost transferat de urgență la Spitalul de Pediatrie din Cluj

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Un copil, elev în clasa a VIII-a la o școală din Odoreu, a căzut de la etaj în timp ce se dădea pe balustradă.

Băiatul, în vârstă de 15 ani, ar fi chiulit de la prima oră, iar înainte să intre în sala de clasă, ar fi profitat de faptul că pe holuri nu se afla nimeni și s-a jucat pe balustradă, căzând de la etaj.

La fața locului a fost solicitat un echipaj medical de prim-ajutor, care a stabilizat copilul și l-a transportat la Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Satu Mare. De la UPU, copilul a fost transferat la Spitalul de Pediatrie din Cluj, deoarece în urma căzăturii, mai multe coaste s-au rupt și una i-ar fi perforat un plămân.

Inspectorul școlar general Călin Durla a dispus realizarea unei anchete pentru cercetarea circumstanțelor în care s-a produs accidentul.

“În cursul zilei de 25 octombrie 2019, un elev din clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială Odoreu a căzut de pe balustrada scărilor din școală, în pauza de la ora 9. Profesorul de serviciu a chemat imediat ambulanța și elevul a fost transportat la UPU Satu Mare. După incident, elevul era conștient și foarte agitat. Directorul școlii a anunțat despre producerea accidentului poliția din localitate, primăria și Inspectoratul Școlar Județean”, explică inspectorul școlar general Călin Durla.

În ceea ce privește elevul, Inspectoratul precizează că acesta era cunoscut ca având probleme de comportament.

“Elevul, cunoscut cu grave probleme de comportament în școală și în afara ei, era cuprins într-un program de consiliere la cabinetul școlar. A fost elevul școlii în clasele I-V, după care a frecventat clasele VI-VIII la Liceul cu Program Sportiv din Satu Mare. Declarat repetent în clasa a VIII-a la Liceul cu Program Sportiv, s-a înscris din septembrie, pentru a repeta clasa, la Școala Gimnazială Odoreu”, explică conducerea Inspectoratului Școlar.

Anchetatorii folosesc și imaginile de pe camerele de supraveghere pentru a stabili cu exactitate circumstanțele în care s-a produs incidentul.

“Poliția realizează o anchetă despre cele întâmplate. Împreună cu personalul din școală s-a constatat faptul că elevul a intrat în incinta școlii la ora 8.48, pe la poarta destinată profesorilor, s-a dus în clasă, deși era sfârșitul orei, după care a ieșit imediat în pauză. Conform imaginilor înregistrate de camerele de supraveghere, la 8.52 s-a așezat pe balustrada scărilor și a căzut”, potrivit Inspectoratului Școlar.

Directorul școlii este în permanentă legătură cu asistentul maternal, la care elevul este în plasament, pentru a afla date despre situația medicală a elevului, mai precizează conducerea ISJ.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energy kids

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii