Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
banner draxkmaier satu mare

Lacăt pe Centrul Județean de Informare Turistică

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Centrul Județean de informare turistică, cu sediul în incinta Muzeului de Artă din Piaţa Libertăţii, a fost închis.

La începutul acestei luni, conducerea Consiliului Județean Satu Mare a hotărât că turiștii nu au nevoie de acest Centru și, cel mai probabil, nici sătmărenii.

Inaugurat cu mare tam-tam în iunie 2014, Centrul a reușit să supraviețuiască cu greu actualei conduceri a județului.

Paraki Csaba, mai realist ca niciodată, ca să nu spunem depășit de situație, și-a dat seama că turiștilor le-ar rămâne un gust amar, dacă ar vizita zona Homoroade, Luna Șes sau cuptoarele dacice de la Medieșu Aurit, de exemplu. Vorba aia: degeaba ai centre de informare turistică dacă îţi lipseşte infrastructura rutieră care să asigure accesul la eventualele obiective turistice existente, infrastructura hotelieră şi multe altele necesare pentru a vorbi de un turism de calitate.

Un lucru e cert: infrastructura rutieră, în unele zone din județ, mai mult nu este decât este, dovadă stau protestele tot mai dese ale locuitorilor județului privind calitatea drumurilor (vezi cel mai recent protest al unui localnic din Rușeni).

Sigur, un alt motiv ar putea fi lipsa de angajaţi cu o bună cultură generală şi care să stăpânească cel puţin o limbă de circulaţie internaţională...

Un alt motiv care a dus la închiderea lui ar putea fi programul de funcționare al Centrului, ținând cont de faptul că duminica era închis, iar sâmbăta funcționa până la ora 14...

Una peste alta, Centrul a fost închis. Punct.

Degeaba la inaugurarea lui, fosta conducere a Consiliului Judeţean Satu Mare susținea că ”acest moment este unul istoric”. Uite că a devenit istorie...

  • ”Este un moment istoric. De acum putem spune că ne ocupăm cu adevărat de turism în judeţul Satu Mare, iar faptul că în strategia de dezvoltare a judeţului avem un punct important în ceea ce priveşte atragerea de turişti la noi în judeţ, eu cred că acum s-a făcut cu adevărat primul pas. S-ar putea spune că până acum au fost doar vorbe”, afirma visător preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, în ziua inaugurării.

Culmea e că președitele CJ, Pataki Csaba, a pozat în 2016 (dar și în prezent o mai face) într-un susținător al turismului, arătându-și deschiderea de a colabora în domeniul turismului cu județul Maramureș, spre exemplu. Astfel, în octombrie 2016, au fost puse bazele realizarii unei retele de promovare turistica a judetelor Satu Mare si Maramures, prin organizarea unui workshop la care a participat conducerea CJ, Pataki Csaba și Ioan Rus. Atât s-a putut. Ca să nu pomenim, că tot s-a închis Centrul, că președintele Pataki a renunțat să mai promoveze județul la târgurile naționale și internaționale.

Recent, în 1 septembrie 2019, vicepreședintele CJ, Ioan Rus, a distribuit pe pagina sa de socializare un eveniment deosebit creat de Centrul Turistic Vama: ”Descoperă Vama în căruță!”. Sub sloganul ”Satul și tradiția - repere ale devenirii mele”, Centrul Turistic Vama a ghidat un grup de 32 de copii într-un periplu al entuziasmului și bucuriei copilărești.

Ioan Rus a exclamat afirmativ: ”Așa, da CT Vama!”, o exclamație care vine în contradicție cu deciziile luate tocmai de cei doi conducători ai județului.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energy kids

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii