BILANȚ. Directorul Casei Județene de Pensii, un director model, în opinia prefectului Eugeniu Avram

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Directorul executiv al Casei Judeţene de Pensii Satu Mare, Eugenia Sabou,
a prezentat azi raportul de activitate pe primele nouă luni ale acestui an. Prezentarea a avut loc în cadrul şedinţei lunare a Colegiului Prefectural. Prefectul Eugeniu Avram a felicitat-o pentru felul în care conduce activitatea Casei Judeţene de Pensii, precizând că ”semnalele pe care le primeşte de la cetăţeni privind activitatea CJP sunt extrem de bune”.
Astfel, în primele nouă luni ale anului 2015, la nivelul Casei Judeţene de Pensii Satu Mare au fost soluţionate un număr de 1.984 de cereri privind stabilirea drepturilor de pensie. Totodată, au fost soluţionate 2.937 cereri privind modificările drepturilor la pensie şi s-au efectuat 1.854 treceri din oficiu în pensie de limită de vârstă din pensie de invaliditate, pensie anticipată sau anticipată parţială. În perioada analizată, au fost soluţionate 675 de solicitări de stagii, care au fost trimise la alte case teritoriale de pensii.
Potrivit conducerii Casei Judeţene de Pensii, s-au încasat diferite taxe legale, care s-au constituit drept venituri la bugetul de stat, enumerând aici contribuţiile pentru asigurări sociale - 1.135.287 lei încasați, comisioane stagii de cotizare – 62.452 lei, 1.138.559 lei din cele 3.433 de bilete de tratament acordate, respectiv recuperări debite din pensii – 280.323 lei. Totodată, s-au soluţionat un număr de 2.781 cereri de ajutoare de deces, în valoare de 6.630.644 lei.
În ceea ce priveşte comunicarea cu beneficiarii sistemului public de pensii şi cu instituţiile cu care Casa Judeţeană de Pensii Satu Mare are tangenţă s-au efectuat un număr de 900 de şedinţe de audienţă, fiind înregistrate şi soluţionate 40 de petiţii.
De asemenea, s-au expertizat un număr de 11.028 persoane în cadrul Compartimentului de Expertiză Medicală din cadrul Casei Judeţene de Pensii Satu Mare.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii