banner draxkmaier satu mare

ANM | Vremea se încălzește ușor în următoarele zile. Gerul revine de săptămâna viitoare

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță temperaturi în creștere în această săptămână, maximele zilei ajungând chiar și la 10 grade în unele regiuni ale țării.

În perioada 18-26 ianuarie, temperaturile se vor apropia de valorile obișnuite pentru a doua parte a lunii ianuarie.

În Transilvania, media regională a maximelor termice va fi în creștere, fiind anunțată o maximă de 6 grade pentru data de 16 ianuarie. În intervalul 17-19 ianuarie, această medie va marca o scădere, iar ulterior, potrivit meteorologilor, până pe 26 ianuarie se va menține apropiată de valorile obișnuite pentru a doua parte a lunii ianuarie (0…2 grade). Temperaturile minime, negative de-a lungul celor două săptămâni, se vor situa, în medie, între -7 și -4 grade, ușor mai scăzute, spre -9 grade, în intervalul 24-26 ianuarie.

Precipitațiile vor lipsi mai ales în prima săptămână, iar mai apoi, în unele zile, vor fi posibile precipitații în general slabe, cu o probabilitate mai ridicată de apariție în intervalul 21-24 ianuarie.

La munte, până în data de 16 ianuarie media temperaturilor maxime va fi în creștere de la 1 la 4 grade, fiind mai ridicată decât în mod normal în această perioadă din an. În intervalul 17-20 ianuarie, această medie va marca o scădere, spre -2 grade, iar ulterior, până pe 26 ianuarie se va menține apropiată de valorile obișnuite pentru a doua parte a lunii ianuarie (-4…-2 grade). Temperaturile minime se vor situa, în medie, între -6 și -2 grade, în prima săptămână și între -12 și -8 grade, în cea de-a doua săptămână.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi redusă până pe 18 ianuarie, dar începând cu data de 19 ianuarie, temporar vor fi precipitații în general slabe.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energy kids

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii