Banner blato Livrare1 
banner simple shop

Klaus Iohannis: Vaccinul anticoronavirus va ajunge în România în primul trimestru al anului viitor

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Președintele a susținut în această seară declarații de presă în care a precizat că pentru România ne așteptăm să ajungă prima tranșă de vaccin anticoronavirus în primul trimestru al anului viitor, în cel mai favorabil scenariu.

Primii vaccinați vor fi lucrătorii din sistemul medical, dar și persoanele din grupele de risc.

”Situația epidemiologică din toate statele europene se degradează rapid. România se confruntă la rândul ei cu cifre îngrijorătoare și autoritățile se adaptează permanent cu noi măsuri pentru a controla răspândirea virusului. Ne punem toți mari speranțe în dezvoltarea unui vaccin sigur și eficient. România e parte a acordurilor Comisiei Europene pentru furnizarea vaccinului, cu o alocare de peste 10 milioane de doze de vaccin. Din cauza cererii extrem de ridicate la nivel mondial, vaccinul va ajunge în statele UE în mod etapizat.

Pentru România ne așteptăm să ajungă prima tranșă în primul trimestru al anului viitor, în cel mai favorabil scenariu. Toate statele UE vor primi în același timp aceste tranșe când vaccinul va fi disponibil. Toate statele UE vor primi concomitent cota corespunzătoare din prima tranșă. Primii vaccinați vor fi lucrătorii din sistemul medical, dar și persoanele din grupele de risc. Vaccinarea întregii populații va începe cel mai devreme în primăvară.

Vrem să ne asigurăm că vaccinurile folosite respectă toate reglementările internaționale. Am convocat azi o întâlnire cu ministrul Sănătății și experți din domeniul vaccinologiei. Am evaluat stadiul pregătirii României. Pentru a informa corect populația și a combate dezinformarea, e necesar un efort de comunicare transparent și eficient, și mă bazez și pe sprijinul mass media. Ministrul Sănătății mi-a explicat cadrul privind vaccinarea, etapele de vaccinare, rețeaua de stocare și distribuție”

Lasă un comentariu

cbasatumare

Banner Livrare22

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii