Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Satu Mare riscă să piardă 2 milioane de euro. Adriana Lenghel, manager proiect: ”Consecințele pot să fie foarte grave”

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Municipiul Satu Mare riscă să piardă circa 2 milioane de euro
după ce consilierii locali UDMR și PNL au votat azi, în ședința de Consili Local, scoaterea de pe ordinea de zi a ședinței a unor proiectele de hotărâre privind organigrama, statul de funcții și a planului de ocupare a funcțiilor publice din cadrul aparatului de specialitate a Primăriei Satu Mare.
Este vorba despre personalul care ar trebui angajat pentru a deservi Centrul Tehnologic de Inovare și de Afaceri și Casa Meșteșugarilor. Cele două proiecte au fost finalizate din bani europeni și, potrivit executivului Primăriei Satu Mare, ar trebui să funcționeze până la data de 15 martie. Însă, pentru asta, la cele două obiective trebuie să se facă angajări.
  • ”Din partea Serviciului de Scriere și Implementare Proiect pot să spun că noi avem obligații contractuale în cadrul contractelor de finanțare încheiate cu organismele europene internaționale în care există niște indicatori privind obligativitatea de a administra aceste investiții. Aceste investiții sunt deja finalizate și în decurs de un an de zile, fiecare dintre obiectivul reabilitat trebuie să aibă propriul administrat. Noi am depus un memoriu și o solicitare serviciului de resurse umane prin care am solicitat să fie înființate șase posturi, cinci pentru administrarea centrului tehnologic de inovare și de afaceri și un post pentru administrarea Casei meșteșugarilor.

  • Consecințele pot să fie foarte grave, de la aplicarea de corecții financiare de 100% până la alte repercusiuni care pot să genereze recuperarea întregii valori a finanțării nerambursabile. Discutăm de Centrul Tehnologic de Inovare și de Afaceri care a fost finanțat prin Programul Operațional Regional în valoare de 3,6 milioane de lei și Casa Meșteșugarilor care e un proiect realizat în parteneriat cu o fundație din Nyíregyháza, Ungaria, în valoare de 1,26 milioane de euro”, a explicat Adriana Lenghel, manager de proiect. 
Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a încercat, de asemenea, să le explice consilierilor că dacă aceste proiecte de hotărâre nu sunt votate, municipiul Satu Mare riscă să returneze întreaga sumă primită pentru realizarea celor două obiective, adică aproximativ 2 milioane de euro, însă consilierii PNL și UDMR nu au ținut cont de acest aspect.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energykardioclubnoiembrie

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii