alegeri locale 2024 pnl adrian cozma 
alegeri locale psd satu mare varianta2
banner udmr alegeri locale 2024 smnews

Doi slovaci urmăriţi internaţional pentru apartenenţă la un grup infracţional organizat şi trafic de droguri şi cercetaţi pentru planificarea unui omor la comandă, prinşi într-un hotel din Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Doi slovaci urmăriţi internaţional pentru apartenenţă la un grup infracţional organizat şi trafic de droguri şi cercetaţi pentru planificarea unui omor la comandă au fost prinşi într-un hotel din Satu Mare, anunţă IGPR, care precizează că cei doi aveau acte de identitate falsificate şi arme albe.

„La data de 13 aprilie 2022, în urma investigaţiilor derulate de poliţiştii Serviciului Urmăriri din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale şi a cooperării internaţionale, au fost depistaţi şi reţinuţi 2 cetăţeni slovaci, urmăriţi internaţional pentru participare la un grup infracţional organizat şi trafic ilicit de droguri de mare risc. Astfel, la solicitarea autorităţilor slovace, a fost declanşată o operaţiune, având ca obiectiv localizarea şi reţinerea a doi cetăţeni slovaci, urmăriţi internaţional, unul dintre ei fiind mediatizat şi prin intermediul E.N.F.A.S.T. (European Network for Fugitive Active Search Teams) – www.eumostwanted.eu, cu sprijinul EUROPOL”, anunţă sâmbătă IGPR.
 
Cei doi se sustrăgeau arestării preventive pentru comiterea infracţiunilor de apartenenţă la un grup infracţional organizat şi trafic de droguri, fiind cercetaţi şi într-un alt dosar penal instrumentat de autorităţile slovace, pentru planificarea unui omor la comandă (faptă neconsumată).
 
Începând cu anul 2015, cei doi ar fi constituit un grup infracţional organizat, împreună cu alte persoane, prin intermediul căruia ar fi produs şi vândut droguri de mare risc, în valoare de peste 22 de milioane de euro.
 
Datele furnizate de F.A.S.T. Slovacia (Fugitive Active Search Teams) au arătat că bărbaţii sunt deosebit de violenţi, posibil înarmaţi, existând informaţii că ar fi trecut, fraudulos, frontiera în România.
 
„Activităţile specifice derulate în România de Serviciul Urmăriri din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale şi a Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, au condus la depistarea celor 2 bărbaţi, în incinta unui hotel, în municipiul Satu Mare. Asupra lor au fost găsite acte de identitate falsificate şi arme albe”, precizează IGPR.
 
Cei doi au fost prezentate Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea şi Curţii de Apel Oradea, fiind arestaţi preventiv, pentru 30 de zile.
 
De asemenea, a fost declanşată procedura de predare către autorităţile slovace.
 
Activităţile investigative au fost efectuate de către F.A.S.T. România (Serviciul Urmăriri din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale), sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, cu sprijinul S.I.A.S. şi D.O.S.
 
Totodată, s-a beneficiat de sprijinul compartimentelor urmăriri din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Bihor şi Satu Mare.

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii