alegeri locale 2024 pnl adrian cozma 
alegeri locale psd satu mare varianta2
banner udmr alegeri locale 2024 smnews

Satu Mare, Nyíregyháza și Rzeszów vor face front comun pentru sprijinirea orașelor înfrățite din Ucraina

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Municipiul Satu Mare cu orașele înfrățite, Nyíregyháza și Rzeszów, vor face front comun pentru a coordona acțiunile de sprijinire a orașelor înfrățite din Ucraina, Ujgorod și Beregovo.

Primarul Kereskényi Gábor, viceprimarii Gheorghe Stan și Adelin Ghiarfaș, respectiv administratorul public, Maskulik Csaba s-au întâlnit vineri, 27 mai, cu primarul orașului Nyíregyháza, dr. Kovács Ferenc, primarul orașului Beregovo, Babják Zoltán, viceprimarul orașului Rzeszów, Krystyna Stachowska, precum și cu reprezentanții orașului Ujgorod pentru a găsi cele mai bune modalități de cooperare, în contextul actual. 

”Mă bucur că îi avem alături de noi pe bunii noștri prieteni din Beregovo și Ujgorod. Știu că nu le este ușor, dar am asigurat conducerile celor două orașe că se pot baza pe Satu Mare și în continuare. Europa se schimbă și trebuie să ne gândim la viitorul nostru în Europa, la cum să facem din orașele noastre un loc mai bun”, a spus primarul Kereskényi Gábor. 

Primaria Zilele Orasului intalnire oficiali targ

Satu Mare și-a dezvoltat în ultimii ani foarte mult și relațiile cu orașele înfrățite Rzeszów și Nyíregyháza. Cu orașul polonez înfrățit, pe lângă schimburile culturale, s-au intensificat și relațiile economice.

Între Satu Mare și Nyíregyháza relațiile de înfrățire sunt deja de mai mult de 20 de ani. În toți acești ani, cele două orașe au fost partenere și au dezvoltat proiecte comune în valoare de milioane de euro.

”Vă propun să ne unim forțele pentru ca împreună să venim în sprijinul orașelor noastre înfrățite”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

După încheierea discuțiilor din sala de ședințe a Consiliului Local, conducerea Primăriei și oaspeții din orașele înfrățite au vizitat Târgul Produselor Tradiționale de pe Pasajul Corneliu Coposu, fiind întâmpinați de tineri în port popular codrenesc, oșenesc, svăbesc și maghiar.

Primaria Zilele Orasului intalnire oficiali targ 1 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii